Foto: sracz
Ďalší z receptov, ktorými sa nehanbím priznať ku svojej originalite a pôvodnému riešeniu, kombinácie ingrediencií a použitia. Dostal som z domova zásielku čerstvej bryndze Zobraziť celý popisĎalší z receptov, ktorými sa nehanbím priznať ku svojej originalite a pôvodnému riešeniu, kombinácie ingrediencií a použitia. Dostal som z domova zásielku čerstvej bryndze a zároveň som písal príspevok o avokáde do diskusie na Vareche. Hneď ma napadla myšlienka zladiť pikantnú chuť bryndze s neutrálnou avokáda. Duel strednej Európy a južnej Ameriky rozhodne prispel k popularite obidvoch kontinentov, ako aj ich produktov. Nebojte sa experimentovať ani v kombinácii naoko neladiacich chutí a vôní.
porcií
príprava
Suroviny
200 g čerstvá slovenská |
|
4 ks stredné (asi po 150 g) |
|
1 ks malá |
|
2÷3 ML (MČK) |
|
1 ML |
|
1/2 ML |
|
podľa chuti podľa potreby |
|
70 g nasekané alebo lieskové orechy |
|
Na servírovanie: | |
podľa potreby ks rôzne farby |
|
podľa potreby ks |
|
podľa potreby ks na tvrdo |
|
podľa potreby ks plátky |
|
podľa potreby ks plátky |
|
podľa potreby ks , pečivo |
|
Postup
-
1
odvážime očistené a kôstok zbavené avokáda, odvážime ich a na ⅓ ich hmotnosti navážime bryndzu. Olúpanú malú červenú cibuľu nakrájame ako na tatarský biftek (~ 2÷3 PL □ 3 mm). V pracovnej miske vidličkou roztlačíme 3 avokáda, štrté, rozkrojené na štvrtinky naporcujeme ~ na 2 mm trojuholníčky a pridáme ich k roztlačenej dužine ostatných; vmiešame odváženú bryndzu, kocôčky červenej cibule, 2÷3 ML (mokka lyžičky) MČK (mletého čierneho korenia), 1 ML MČP (mletej červenej papriky), ½ ML mletej rasce; ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ; 70 g sekaných vlašských alebo lieskových orechov nahradíme MČK, v prípade, že nátierku pripravujeme iba pre deti, vnúčatá alebo iných čvorgľov.
-
2
Servírovanie: ako náplň do varených vajíčok, paradajok, paprík, šunky alebo iných mäsových či syrových rolád, s bielym pečivom, hriankami na sucho i mokro, alebo s bielym pečivom. Tie a tí, ktorí ostro sledujú svoju hmotnosť, môžu papať nátierku bez chlebovín, len tak na čisto,
-
3
alebo ako ja, na krajci domáceho chlebíka s maslom a zapíjať kyslým mliekom či zdravým kefírom! Rozhodne mi však, prosím, dajte vedieť, ako Vám chutilo!
Diskusia k receptu