Foto: jody
Ja nepečiem, lebo to neviem. Ale tento recept je taký rýchly a jednoduchý, že sa to nedalo nezvládnuť. :-) No a zmizol priam svetelnou Zobraziť celý popisJa nepečiem, lebo to neviem. Ale tento recept je taký rýchly a jednoduchý, že sa to nedalo nezvládnuť. :-) No a zmizol priam svetelnou rýchlosťou...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Sypká zmes: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tekutá zmes: | |
2 ks |
|
1 hrnček |
|
0,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
Ostatné: | |
0,5 kg |
|
za hrsť |
|
za hrsť |
|
|
Postup
-
1
Elektrickú trúbu zapneme na 200 stupňov. Ovocie nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Orechy nahrubo nasekáme.
-
3
V jednej miske premiešame sypkú zmes (aby sa prevzdušnila). V druhej zmiešame tekutú a tú potom nalejeme do tej prvej.
-
4
Tekuté cesto nalejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.
-
5
Na cesto poukladáme ovocie a dáme odsúhlasiť hlavnému kontrolórovi.
-
6
Pridáme ešte hrozienka (nenamočené) a posekané orechy. Na záver ešte posypeme škoricou a šup do trúby.
-
7
Teplotu stiahneme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Potom otočíme plech, stiahneme na 160 stupňov a pečieme ďalších 20 minút. Hneď po vytiahnutí ho posypeme škoricou.
-
8
Spod koláča čo najskôr vytiahneme papier na pečenie, aby sa neprilepil...
-
9
A už len pekne naservírujeme s kávičkou alebo čajom a baštíme.
-
10
Tentoraz sme mali broskyne, ale predtým mama robila s polenými slivkami a na vrch nasypala trochu kokosu. Dobrú chuť.
-
11
No a napokon ideme na zdravotnú prechádzku, kde na Váhu fotíme labute...
@ursula4 , ďakujem :-)