Placky z ovsených vločiek

glosterka - fotkaglosterka, 29. augusta 2010
Placky z ovsených vločiek
Foto: glosterka

Je to jednoduchý a rýchly recept. Tento recept som vymyslela ja. Nechcelo sa mi strúhať-rajbať zemiaky na zemiakové placky, tak som skúsila spraviť niečo Zobraziť celý popisJe to jednoduchý a rýchly recept. Tento recept som vymyslela ja. Nechcelo sa mi strúhať-rajbať zemiaky na zemiakové placky, tak som skúsila spraviť niečo podobné a menej náročné z ovsených vločiek. Chutia celej rodine. Hodia sa na obed, aj na večeru... alebo ako pochúťka pre hostí...

20-35
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
2 KL
1 ks
5 ks
4 KL
4 PL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky zalejeme vodou tak, aby bola voda zarovno vločiek. Necháme ich postáť 15-20 minút, aby zmäkli a napučali. Medzitým si očistíme a nakrájame nadrobno cibuľu, prelisujeme cesnak a vyšľaháme vajíčka so soľou.

  2. 2

    Vyšľahené vajíčka so soľou vlejeme do zmäknutých vločiek, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a majoránku. Dobre vymiešame. Nakoniec pridáme múku a ešte raz dobre premiešame. Zo všetkých surovín vypracujeme hladkú, nie tuhú masu.

  3. 3

    Cesto naberáme žufankou, pomaly kladieme na rozpálený olej a natenko ho rozotrieme do ľubovoľného tvaru. Placky pečieme z oboch strán na miernom plameni do zlatista. Placky pečieme na teflónovej panvici alebo na dolkárni.

Diskusia k receptu

bedrunka
Rada skúšam nové a jednoduché recepty. Podobný som pred pár rokmi niekde vyčítala a 2-3 krát urobila. Každému chutil, ale potom som naň zabudla a márne som hľadala zdroj. Ďakujem glosterka. Ja som tam pristruhla aj syr a bolo to super.
glosterka
Rado sa stalo @bedrunka :-). To s tými založenými receptami veľmi dobre poznám... Vyskúšame zopárkrát, recept založíme nevedno kam a potom ho nemôžme nájsť... Hmmm, zaujímavé s tým syrom... Koľko ľudí, toľko chutí.
julica
Placky z ovsenych vlociek robim pomerne casto, vzdy do nich primiesam aj zvysky zeleniny, napriklad postruham zeler alebo pridam roztlacenu predvarenu brokolicu s mrkvou (pokojne aj s hlubikom), zvysok cukiny. Netreba to ani vyprazat, staci na troske oleja, skoro nasucho, k tomu dresing z bieleho jogurtu zmiesaneho s trochou horcice, s cesnakom, citronovou stavou a kvapkou oleja. Podavame to so zemiakmi alebo aj v zemli s cerstvou zeleninou. Nase oblubene
glosterka
Julica, zaujímavá zeleninová kombinácia s ovsenými vločkami. Skutočne, koľko ľudí, toľko chutí...
allstar
Musím povedať že som netušil že placky z ovsených vločiek tak chutia . A predstavte si že každý kto opáčil si myslel že to je zo zemiakov. Super recept odporúčam vyskúšať aj začiatočníkom kuchárom .
mirka111
práve som ich naservirovala mojim detom na obed, len tak same. od mojho 3,5 r. syna som dostala veeeelikáááánsku pochvalu. takze budeme robit znova a znova :)
glosterka
@mirka111 , to som veľmi rada, že chutia aj drobcovi :-). Je to zdravá a výživná pochúťka. Všetko dobré Ti prajem aj Tvoje rodinke! ;-)
korbacik
... včera som objavila Tvoj recept, @glosterka. a musím povedať, že je fakt výborný. Len som ho trochu obmenila, mala som zopár šampiňónov, tak som ich použila. K tomu zeleninový šalát a večera
po posilke ako stvorená. Ďakujem a pekný deň.
korbacik
... a nevyprážala som na oleji, len na čistej teflónke...
katarinakatka02
Mega super úžasný nápad 👍😊😍 skvelý chutný recept 👍😊
Robila som domáce ovsené mlieko a zvyšné vločky som využila na tieto placky + skúsila som pridať celozrnnu spaldovu muku Pernerka. A dopadlo to tiež chutne 😊 len som ich spravila trochu veľa tak som ich skúsila take opečené aj zmraziť. Tak uvidíme:)


45678
@katarinakatka02 (2.6.2021 17:08)

Ja si zvyknem urobiť úmyselne do zásoby, mrazim tak, že vkladám medzi každú papier na pečenie a využívam namiesto pita chleba na kebab a iné mäsko. Vyskúšaj :-)
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia