Foto: glosterka
Je to jednoduchý a rýchly recept. Tento recept som vymyslela ja. Nechcelo sa mi strúhať-rajbať zemiaky na zemiakové placky, tak som skúsila spraviť niečo Zobraziť celý popisJe to jednoduchý a rýchly recept. Tento recept som vymyslela ja. Nechcelo sa mi strúhať-rajbať zemiaky na zemiakové placky, tak som skúsila spraviť niečo podobné a menej náročné z ovsených vločiek. Chutia celej rodine. Hodia sa na obed, aj na večeru... alebo ako pochúťka pre hostí...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovsené vločky zalejeme vodou tak, aby bola voda zarovno vločiek. Necháme ich postáť 15-20 minút, aby zmäkli a napučali. Medzitým si očistíme a nakrájame nadrobno cibuľu, prelisujeme cesnak a vyšľaháme vajíčka so soľou.
- 2
Vyšľahené vajíčka so soľou vlejeme do zmäknutých vločiek, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a majoránku. Dobre vymiešame. Nakoniec pridáme múku a ešte raz dobre premiešame. Zo všetkých surovín vypracujeme hladkú, nie tuhú masu.
- 3
Cesto naberáme žufankou, pomaly kladieme na rozpálený olej a natenko ho rozotrieme do ľubovoľného tvaru. Placky pečieme z oboch strán na miernom plameni do zlatista. Placky pečieme na teflónovej panvici alebo na dolkárni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
po posilke ako stvorená. Ďakujem a pekný deň.
Robila som domáce ovsené mlieko a zvyšné vločky som využila na tieto placky + skúsila som pridať celozrnnu spaldovu muku Pernerka. A dopadlo to tiež chutne 😊 len som ich spravila trochu veľa tak som ich skúsila take opečené aj zmraziť. Tak uvidíme:)
Ja si zvyknem urobiť úmyselne do zásoby, mrazim tak, že vkladám medzi každú papier na pečenie a využívam namiesto pita chleba na kebab a iné mäsko. Vyskúšaj :-)