Langoše

mamina2 - fotkamamina2, 7. októbra 2010
Langoše
Foto: mamina2

ajajaaaaaaj..mnam :D

5
porcií
75 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g preosiata.
42 g kocka
4 dcl vlažné
1 čl
1/2 čl




Postup

  1. 1

    spravime si kvasok, pridame k muke ,soli. zalejeme mliekom a riadne vymiesime do hladka. potom nechame cesto kysnut priblizne 30 minut.

  2. 2

    cesto si potom dame na pomucenu dosku a vyvalkame na 2 cm, vykrajujeme vacie kolieska a zakryte nechame kysnut este aspon 10 minut.

  3. 3

    do panvice si dame viacej oleja nechame ho rozpalit, a vkladame tam langose ktore sme si prstami riadne ponatahovali. :) potom uz len pocesnakujeme , posyrujeme a papame...dobru chut

Diskusia k receptu

michsamant
priznavam sa, ze langose som nikdy nerobila a asi ani nejedla :) musim ich uz skusit niekedy. ten cesnak davas nastruhany alebo nim "gumujes" ten langos?
egreska
že gumuješ,som sa zasmiala:-)))) langoše su super,pripomínaju mi detstvo,leto a kupaliská,vonali z každeho stánku..teraz by som si ho už nekupila..zjem jedine domáci..ale viac ako jeden nikdy nezvladnem,ja mam rada s cesnakovou kyslou smotanou a so syrom,mnam :-)) aj tieto tvoje @mamina vyzeraju žravo..
morenajea
@michsamant cesnak sa roztlačí a rozmieša s trochou vody aby sa dal rozotierať masteničkou na vrch langoša. je totiž dosť hrbolatý a hlavne tenučký, potrhal by sa
ja mám najradšej hodne cesnaku, kečup a navrch nastrúhaný syr
evanaaa
Ešte nikdy som neskúsila so syrom, či s kečupom, len som pozerala, ako si to väčšina ľudí dáva, mne stačil ten cesnak, je to taká klasika, potom sa mi už ostatné príchute nehodia, buď jedno, lebodruhé - ale to nie je návod, to je len moja chuť, ako to mám najradšej ja.Pôvodne sa to tak robievalo, až neskôr pribudol syr, kečup a tie ostatné dodatky. A ozaj je to sýte.
mamina2
mischamant : ten cesnak pretlacim zmiesam trosku s ollejom a potom to tak natieram ako ti vlasne povedala uz morenajea ...
evanaaa
Niekto roztlačený cesnak zmieša len s trochou vody, keď som to videla, myslela som tiež, že je to olej. Potom som to skúšala tak aj ja, aspoň nie je tak masný (langoš).
tonka1951
ja si dám vždy do kompotvej misky rozpučený cesnak,soľ,zalejem primeraným množstvom vody/extrakt cesnakoví/a štetcom natieram každý langoš,stačí s jednej strany.
braxi
nechcem mudrovať, ale cesto je lepšie dať na dosku s olejom, nie múku...lepšie sa s ním pracuje a na panvici neprihára múka...skúste :o)
xanadu1955
dobrý nápad s tou doskou s olejom vždy mi prihárala múka takže keď som ich robila viac tak som musela zliať olej a múčnu usadeninu odstrániť a vždy bol z toho bordel navyše dakujem
veronka8
Aj ja robievam langoše na naolejovanom plechu, pekne sa rozťahuje
a zbytočne sa neusadzuje v panvici ...............
mamina2
dakujem za radu aspon nemusim zlievat olej... dakujem
boxik
Langoše sú tradičnou pochúťkou , ktorú ich hromadné rozšírenie žial negatívne poznačilo. Nájdete ich skoro pri každom rýchlom občerstvení , na trhoch , kúpaliskách a podobne , ale žial väčšinou aj tým , že ich chceme predať veľa a rýchlo aj patrične poznačených. Najlepšie langoše sa kedysi predávali v Bratislave pri okienku pod Michalskou bránou ,o tom je aj známa pesnička, potom boli dobré v jednom stánku na košickom blšáku a naposledy som jedol vynikajúci v Maďarsku na kúpalisku.No a teraz sú samozrejme najlepšie pripravené u nás v kuchyni , žial nie veľmi často, podľa podobného receptu , takže vďaka za inšpiráciu budú langoše. No a samozrejme jedine s cesnakom , pretože tradičný langoš nemá rád tatársku kečup a rôzne iné vylepšenia.
sovka62
Aj ja jedine s cesnakom,som za klasiku, a do cesta nedávam mlieko. Tie pravé chrumkavé sú miesené z tmavej hladkej múky a len s vodou (recept som dávnejšie pridala).
mamina2
ja nepotrebujem prave ja potrebujem dobre a take na ake som zvyknuta :D
abend
Robím presne podľa tohoto receptu, naozaj sú výborné, tiež súhlasím,že klasika langoš je najlepší iba s cesnakom. Podľa mňa všetko čo naň dávajú navyše je čistý biznis.
jeka
Ja tiež robím ako ty,ale skušala som aj s kyslou smotanou ,1 čl.sody do cesta a boli výborné,lenže cesto najprv je hodinu v chlade a po vypracovaní ešte 20 minút kysne.Ja tiež používam cesnak,ale kvôli dcére iba granulovaný.
fejton1
ja som chlap, dost často varim a aj pečiem ale olej namiesto múky na dosku to som nepočul ďakujem za nápad
mamina2
tier som robievala tie s kyslou smotanou, ale tieto nam chutili viacej...
lubjak
tak ste krasne pisali o langosoch,veru vyskusam
zsuzsu
mnamkyy...už kysne cesto. aj ked je neskoro už,ale neodolala som a mne je to vlastne jedno,ja jedávam aj v noci,len som zvedavá,čo mi na ten cesnak povie priateľ :D
danielas
Aj ja som Tvoj receptík vyskúšala-nemali chybu.A tiež som si zobrala radu od @braxi.D íky-výborne sa takto robí,nič sa netrúsi,neprihára.Človek sa veru poučí i v staršom veku
sexos
Dobry recept dakujeeeem aspon som prekvapil frajerku ked som mal robit obed




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia