Lečo fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 5. septembra 2010
Lečo (fotorecept)
Foto: andy54

Tento recept robil priateľ. Vždy keď ho robí, neviem sa odjesť. Je to jednoducho geniálne.

3
porcie
10 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
5 ks
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji.

    Lečo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nakrájame rajčiny a papriky na tenké pásiky.

    Lečo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľka nám pekne zhnedla.

    Lečo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K cibuľke pridáme nakrájané rajčiny a papriky.

    Lečo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu prikryjeme a podusíme, kým nám nezmäkne paprika.

    Lečo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšľaháme si vajíčka a pridáme k zelenine.

    Lečo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Miešame, kým je zmes tekutá.

    Lečo (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Je to jediné jedlo,ktoré s láskou,chuťou a veľkým elánom pripravuje môj manžel.No dáva len cibuľku,papriku,paradajky, a výbornú vypečenú klobásku.Vajíčka on nedáva.No mne tak isto jeho lečo veľmi chutí a dobre mi padne mať prestreté na stole.
zitar
Lečo robievam tiež s klobásou, ale to len kvôli mojim chlapom, ja by som si dala presne takéto. / ale čo mi bráni, však?/
alzbetka2
Aj ja mám veľmi rada lečo, ale pre zmenu čisté, bez vajec a klobásy.Papriku krájam na väčšie kúsky, také malé kocky, cca 3x3 cm - moja mama tak krájala a ja som si zvykla a do základu dávam ešte lyžičku mletej červenej papriky. Pre mňa je takéto naj....
michsamant
aj ja robim takto, bez klobasky..miesto nej pridavam trosku chilli korenia, mnamky
coldbery
Pre mňa je to tiež jedinné jedlo,ktoré dostávam na raňajky od manžela až do postele....robí to tak isto ako ty,ale klobáska ,alebo slaninka tam musí byť :-)))
cavoris
ja zvyknem prv dat na cibulku cervenu papriku az potom riadnu papriku so spekackami a az po chvili dam paradajky a nakoniec vajicka
altyn
Ja si lečo bez údeniny a vajec neviem ani predstaviť, no proti gustu žiaden "dišputát" (napísal som to dobre... ?) :-)))
duschko
Vsetke recepty sa mi pacia. U mna musi byt leco s masom. Je to jedno ci klobaska a slaninka, alebo len jedno z toho. Vajicka nemusim. Uplne mi zmenia chut zeleniny. Ale ako sa hovori, tisic ludi......
andy54
Keď som ešte bývala u mamy, robili sme lečo bez vajec, alebo s minimom. Šťavu som zvykla nasať z rohlíkom. Niekedy bolo lečo aj s klobáskou, no až tak mi veľmi nechýbala ani vtedy.
lydia
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.
Tiež dávam paradajky neskôr, keď sa trošku podusí paprika.
Lebo paradajky sa rýchlo uvaria. S klobáskou je to super. V recepte mi chýba cukor.
lydia
Podľa mňa vyšľahanie vajec je zbytočný krok a ďalší riad na umývanie navyše. Stačí rozklepnúť vajíčka rovno do panvice a poriadne pomiešať.
olga42
Je to výborný a rýchly koláč.Všetci ho s chtou jedia,vyskušajte neobanujete.
sovka62
V leče mi vždy vadili tie mokré vajcia. Preto podľa rady priateľa, presídlenca z Bulharska, pridávam do leča baklažán. Vypije šťavu, ktorú pustili rajčiny a paprika a vajcia potom nie sú zrazené v tej šťave, ale majú konzistenciu ako v praženici. Skrátka výborné.
cinkla
O, Sovka62, Ty mas tolko dobrych napadov. Mne sice tie vajcia v lece nevadia, ale s tym baklazanom to möze byt dobry napad. Vdaka.
evanaaa
veru, Sovka, baklažán a paradajky mám, len tochu papriky dokúpim a skúsim. Ináč, ja cibulu nekrájam nadrobno, ale na väčšie pásiky a moc ju nesmažím, len trochu, nechávam ju dusiť s paprikou a po chvíli pridám paradajky. Raz robím s klobásou, inokedy len s vajcom a aj bez, kedy ako. A keď málo štípe, kvapnem trochu chilly.
marienka44
Madarski spoluobcania robia leco opacne a ja na radu mojej madarskej kolegyne v minulosti uz inak nerobim: na osmazenu cibulu dam najprv rajciny, nakolko oni sa musia uplne rozvarit /ako na pretlak/ a voda z nich sa musi odparit. Ak je s klbaskou, ta ide s cibulou na zaciatok. Az na konci sa prida pokrajana paprika roznofarebna, aby dlhym varom nestratila C-vitamin a neostala ako handra. Na zahustenie sa moze pridat vajicko, ale pre zdravu vyzivu ja davam namocenu v troche vody sojovu drt /ako kocky, ale drt je taky granulat/.
marienka44
Kto neznasa rajcinove supky, moze rajciny nakrojit do kriza, kratko povarit a osupat. Paprika musi byt chrumkava! Dobre leco je mastne leco, ale v nasom veku take uz nemozeme.
andy54
mne mastné nechutí. A sójové mäso taktiež. Zjem ho jedine zmiešané s bravčovým v podobe fašírok.
michsamant
Robila som dnes taketo leco. S cibulou som poprazila aj cesnak a pridala mletu sladku papriku pre farbu a mlete cierne korenie pre pikantnost, mnam :)



baya94
teraz mam sice kupene hotove leco ale nabuduce isto budem robit sama :) teraz len dodam vajicka a slovenku ryzu... a silno uvazujem o tej sojovej drti :) len budem musiet odskocit do toho vetriska :P :) @marienka44 iba v cistej vode alebo normalne v bujone ju mam namocit ?
qaroh
Čo už môže byť lepšie ako lečo, že? Samozrejme nie každý deň...Ja ho robím aj s cuketou, ale len vtedy ak chcem aby ho bolo viac a musí sa to trošku vydusiť...
rea1
mama niekedy robievala lečo s ryžou. dalo sa veľa paradajok, aby bola šťava aby sa mala ryža čoho nacucnúť. takže cibulka, popražiť, paradajky, nechať trošku pustiť šťavu, paprika a za hrsť ryže. ryže podľa chuti, podľa toho, koľko šťavy pustili rajčiny alebo len tak, od oka. bez vajec. robievala to v lete na večeru. ale samozrejme aj "normálne" lečo s vajcami a klobásou. ja klobásu nedávam, nechutí mi.
hubata
Škoda že tu nie je @izabella926 : je to veľmi dávno čo sme boli ako mladí manželia s manželom na návšteve u jeho babky a tá robila lečo s kyslou smotanou. Na tanieri to vyzeralo ako keby to už niekto jedol, ale chuťovo výborné. Izka pochádza z toho kraja, tak sa jej musím opýtať ako to len tá mužova babka robila .....
slnecnica51
Ahojte, ja ked robim leco, tak supku z rajcin davam dolu, nejako mi v tom ta supka vadi...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia