Foto: emdy
Čas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej domácnosti. Jednoduchosť prípravy spočíva v tom, že suroviny sa Zobraziť celý popisČas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej domácnosti. Jednoduchosť prípravy spočíva v tom, že suroviny sa používajú bez predprípravy.
porcií
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Použijeme gastronádobu s rozmermi GN2/3 x50 mm. Dno vymažeme olejom. Postupne ukladáme jednotlivé ingrediencie (mleté mäso, kyslá kapusta, na kolieska pokrájaná klobása) a zasýpame suchou ryžou. Podlejeme vodou. Plati zásada 100 g/100 ml vody. Priebežne solíme a ochucujeme korením.
-
2
Pri úprave v konvektomate volíme režim Delta T, vpichovú sondu nastavíme na teplotu 85 °C v jadre pokrmu. Navolíme čas 1:15, teplotu 165 °C a vlhkosť 30 %. Úpravu ukončuje dosiahnutie jedného zo zvolených parametrov. Na fotografii sú aj francúzske zemiaky, ktorým sa budem venovať v nasledujúcom recepte :)
-
3
Nastavenie programu na konvektomate Unox XVC 055.
-
4
A tu je výsledok:
Pokojne nám napíšte správne údaje a formuláciu na redakcia@varecha.sk a opravíme, čo treba. Svoj recept si môžete upravovať aj sám a po úpravách ho opätovne zverejníme.
Autor receptu v 1. bode postupu práve opravil označenie použitej gastronádoby na GN2/3 x50 mm.
Ďalej na želanie autora receptu pridávame vysvetlenie:
Standardne oznacenie gn je nasledovne:
1/1
2/3
1/2
1/4
toto oznacenie urcuje zakladny a standardizovany rozmer ci je cela dvojtretinova alebo polovicna atd atd... Meni sa len hlbka nadoby oznacovana v mm, tento system je kompatibilny v celom zariadeni.
__________
V každom prípade by sa absolútne nič nestalo, keby si pridal "v jednom recepte z konvektomatu spolu Lososa parene buchty a pizzu... :)"
Konvektomat nie je totiž bežná súčasť priemernej a neprofesionálnej kuchyne. Je milé, že ho máš, no mňa osobne tvoje recepty nezaujali.
No vygooglila som si sama pre seba kvôli Zdeňkovi Pohlreichovi pojem "konvektomat". Až budem chcieť čítať strojnícke tabuľky, iste ma tvoj recept nadchne...no pravdepodobne skôr NIE než ÁNO.