Koložvárska kapusta z konvektomatu fotorecept

emdy - bez fotkyemdy, 22. februára 2017
Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept)
Foto: emdy

Čas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej domácnosti. Jednoduchosť prípravy spočíva v tom, že suroviny sa používajú bez predprípravy.

6
porcií
15 minút
príprava
75 minút
na 165 °C

Suroviny

1 kg mleté
2 ks domáca
300 g
500 g kvasená
15 g
10 g
30 g
0,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použijeme gastronádobu s rozmermi GN2/3 x50 mm. Dno vymažeme olejom. Postupne ukladáme jednotlivé ingrediencie (mleté mäso, kyslá kapusta, na kolieska pokrájaná klobása) a zasýpame suchou ryžou. Podlejeme vodou. Plati zásada 100 g/100 ml vody. Priebežne solíme a ochucujeme korením.

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pri úprave v konvektomate volíme režim Delta T, vpichovú sondu nastavíme na teplotu 85 °C v jadre pokrmu. Navolíme čas 1:15, teplotu 165 °C a vlhkosť 30 %. Úpravu ukončuje dosiahnutie jedného zo zvolených parametrov. Na fotografii sú aj francúzske zemiaky, ktorým sa budem venovať v nasledujúcom recepte :)

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastavenie programu na konvektomate Unox XVC 055.

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je výsledok:

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Afataga ma predbehla, ja stále rozmýšľam, čo sú to za rozmery? A tie údaje sa treba naučiť a správne priradiť k určitému jedlu? Asi si treba dopredu naštudovať.......