Koložvárska kapusta z konvektomatu fotorecept

emdy - fotkaemdy, 22. februára 2017
Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept)
Foto: emdy

Čas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej domácnosti. Jednoduchosť prípravy spočíva v tom, že suroviny sa Zobraziť celý popisČas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej domácnosti. Jednoduchosť prípravy spočíva v tom, že suroviny sa používajú bez predprípravy.

6
porcií
15 minút
príprava
75 minút
na 165 °C

Suroviny

1 kg mleté
2 ks domáca
300 g
500 g kvasená
15 g
10 g
30 g
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Použijeme gastronádobu s rozmermi GN2/3 x50 mm. Dno vymažeme olejom. Postupne ukladáme jednotlivé ingrediencie (mleté mäso, kyslá kapusta, na kolieska pokrájaná klobása) a zasýpame suchou ryžou. Podlejeme vodou. Plati zásada 100 g/100 ml vody. Priebežne solíme a ochucujeme korením.

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pri úprave v konvektomate volíme režim Delta T, vpichovú sondu nastavíme na teplotu 85 °C v jadre pokrmu. Navolíme čas 1:15, teplotu 165 °C a vlhkosť 30 %. Úpravu ukončuje dosiahnutie jedného zo zvolených parametrov. Na fotografii sú aj francúzske zemiaky, ktorým sa budem venovať v nasledujúcom recepte :)

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastavenie programu na konvektomate Unox XVC 055.

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je výsledok:

    Koložvárska kapusta z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

emdy
055 je 3,6kW 220V 1/2 voda a na 3x GN2/3... je to v pohode
radox1
citam, ze ked si nadstavil vlhkost musis mat aj vodu pripojenu,no super,mozes vyvarat.
emdy
aj vodu, odpad a zmakcovac.... lebo dost to vali do odpadu pri pareni
evanaaa
@Afataga ma predbehla, ja stále rozmýšľam, čo sú to za rozmery? A tie údaje sa treba naučiť a správne priradiť k určitému jedlu? Asi si treba dopredu naštudovať.......
emdy
oznacenie je GN2/3/50mma v ramci korekcie to tak nejak upravili :)
emdy
GN maju oznacenie 1/1, 2/3 a 1/2, 1/4 urcuje standardnu velkost a meni sa len hlbka.... korektorka to nejak domrvila :D je to standardny rozmer ktory pasuje konv, chladnicky rezony... skartka vsade
redakcia
@Emdy (22.2.2017 19:46)

Pokojne nám napíšte správne údaje a formuláciu na redakcia@varecha.sk a opravíme, čo treba. Svoj recept si môžete upravovať aj sám a po úpravách ho opätovne zverejníme.
marta23
1Kg mäsa + ďalšie prísady sa asi sotva ponestia do 5cm nádoby???? Už vyššie Vás na to upozornili. Opravte si miery nádoby v texte
redakcia
@Marta23 (23.2.2017 07:55)

Autor receptu v 1. bode postupu práve opravil označenie použitej gastronádoby na GN2/3 x50 mm.
Ďalej na želanie autora receptu pridávame vysvetlenie:
Standardne oznacenie gn je nasledovne:
1/1
2/3
1/2
1/4
toto oznacenie urcuje zakladny a standardizovany rozmer ci je cela dvojtretinova alebo polovicna atd atd... Meni sa len hlbka nadoby oznacovana v mm, tento system je kompatibilny v celom zariadeni.
afataga
aha, tak uz je to jasne, taky zazrak sice nemam, ale rada by som ochutnala a porovnala rozdiel oproti klasike v rure, inak robim skoro s tym istym zlozenim, len trochu ine pomery, klobasu nedavam, tak som zvyknuta z detstva, je to jedno z nasich naj jedal
emdy
Úmysel bol pridávať recepty z kovektomatu tak že naraz pripravím v ňom 2-3 jedlá aj tá koložvárska a francúzske boli robene spolu. Len to bolo neprehľadné a na návrh redakcie som to rozdelil. Neviem si predstaviť čo by sa tu dialo keby som dal v jednom recepte z konvektomatu spolu Lososa parene buchty a pizzu... :) a tých kombinácií je mnoho... veď na to konvektomat je akurát málokto ho tak vie používať :) :) :)
boxik
Nič proti konvektomatu ,ale bežné predajne elektro ho nepredávajú a tak som hľadal na iných miestach a dopracoval som sa k tomu že cena takéhoto zázraku pre domácnosť začína na cene 3000€ ,takže pravdepodobne by mi tá koložvárska kapusta nešla veľmi ľahko dolu krkom. V normálnej rúre sa to upečie dostatočne rýchlo a kvalitne a dokonca sa tam nespáli ako tá na tvojom obrázku.
conscientia
@Emdy ...pridávala som tu komentár cca hodinu späť, nezobrazil sa. Stáva sa.
__________

V každom prípade by sa absolútne nič nestalo, keby si pridal "v jednom recepte z konvektomatu spolu Lososa parene buchty a pizzu... :)"

Konvektomat nie je totiž bežná súčasť priemernej a neprofesionálnej kuchyne. Je milé, že ho máš, no mňa osobne tvoje recepty nezaujali.

No vygooglila som si sama pre seba kvôli Zdeňkovi Pohlreichovi pojem "konvektomat". Až budem chcieť čítať strojnícke tabuľky, iste ma tvoj recept nadchne...no pravdepodobne skôr NIE než ÁNO.

emdy
existuje model Arianne ktorá so pohybuje od 500 eur a bezne sa da kupit secondhand od 500 eur... varenie? a komu ako chuti.... :D :D :D
denyany
Fíha, ani som netušila, že existujú aj konvektomaty pre domácnosť. Rada by som ho mala, fakt ušetrí kopu času a ako ja, napr., keď robím na smeny, by som to vedela využiť a oceniť. A najlepšie a najšťavnatejšie mäso, aké som kedy jedla, bolo pripravené v konvektomate.