Foto: alexandra20
Kuracie prsia sú samé o sebe dosť suché, tak som sa dnes rozhodla, že budem trošku improvizovať. Vznikol z toho výborný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si suroviny - kuracie mäsko si očistím a nakrájam na malé rezance. Cesnak a cibuľu si ošúpem.
-
2
Mäsko si osolím, okorením, prelisujem jeden cesnak a pridám trochu oleja. Poriadne premiešam.
-
3
Cibuľku nakrájam na kocky a osmažím na oleji na panvici do sklovita. Zvyšný cesnak nakrájam na drobno a pridám k cibuľke. Na záver pridám čajovú lyžičku červenej papriky.
-
4
Pridám mäsko, ktoré prudko orestujem aby sa zatiahlo a podlejem 100 ml vody a nechám dusiť.
-
5
Papriku a paradajlku si nakrájam na rezančeky a pridám k mäsku. Premiešam a dusím, kým paprika nebude mäkká.
-
6
Pridám pretlak, premiešam a pridám 2 čl hnedého cukru.
-
7
Povarím asi 3 minútky kým sa spoja chute. Podávala som so zemiakovým pyré. Prajem dobrú chuť.
Aj mnamkou by sa to dalo nazvat!
Posledne som si dovolil povedat svoj nazor a z reakcii som pochopil, ze dovolene je len pochlebovat ;)
Ked nevieš ako vyzerá šalotka a kedy dat víno.... ;-)))))
Salotka to je predsa cervena cibula !!!! A vino nakoniec!!!! ;)
:-))))))))))))))))))), vidis ako ti to pekne ide
Ale vďaka ti, potvrdila som si, čo som si o tebe i tvojich komentoch dávno myslela.
Kuracie prsia sú samé o sebe dosť suché...........
keby si ich robila iba 5-7 minut,by v nich ostala aj nejaka stava.