Foto: mitzy
Svieža, zelená, ľahká polievka z čerstvých listov rukoly, špenátu a zeleniny. Ako ideálna na zelený štvrtok, obyčajný štvrtok, neobyčajný štvrtok, či iný deň.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky. Prilejeme 500 ml vody. Osolíme, pretlačíme cesnak a varíme cca 20 minút do zmäknutia zeleniny.
- 2
Pridáme listy rukoly a špenátu, prilejeme 250-500 ml vody a varíme v odokrytom hrnci 5-7 minút. Ku koncu varenia prilejeme sójové mlieko alebo sójovú smotanu na varenie. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s opraženými kockami chleba. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P.s.: veľa lienok je vonku, aj na oknách, asi je jar už naozaj nablízku...
Chrumkáčiky je pekné slovo ;)
Robíme aj fufňáky. To keď mi zvýši vajíčko z obaľovania, tak do neho pridám strúhanku a vypražím také kúsky na raz do úst. Niekedy musím pridať aj vajce navyše, lebo potom reklamujú - a kde sú fufňáky?