Rukolovo-špenátová polievka

mitzy - fotkamitzy, 23. februára 2017
Rukolovo-špenátová polievka
Foto: mitzy

Svieža, zelená, ľahká polievka z čerstvých listov rukoly, špenátu a zeleniny. Ako ideálna na zelený štvrtok, obyčajný štvrtok, neobyčajný štvrtok, či iný deň.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
50 g čerstvý
170 g
60 g
20 g
1/2 ks menšia
2 strúčiky
1 PL
100 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji si popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky. Prilejeme 500 ml vody. Osolíme, pretlačíme cesnak a varíme cca 20 minút do zmäknutia zeleniny.

  2. 2

    Pridáme listy rukoly a špenátu, prilejeme 250-500 ml vody a varíme v odokrytom hrnci 5-7 minút. Ku koncu varenia prilejeme sójové mlieko alebo sójovú smotanu na varenie. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s opraženými kockami chleba. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

cesminaz
:-))) ten tvoj úvod je dobrý,pobavili ma tie tvoje štvrtky :-))) Polievočka iste chutná.Ty nejako velmi privolavaš tu jar @Mitzy :-) dufam,ze sa ti to podari čim rychlejšie :-)
1x haji
mitzy
Milá @Cesminaz (23.2.2017 19:28) ostala mi rukola a špenát, ktoré som si odložila, keď som robila šalát, druhý deň boli listy povädnuté, tak som zúžitkovala takto ;) podobná polievke zo žihľavy - mne i mužovi veľmi chutila. Nuž a ak sa mi týmto šamanským receptom podarí vyhnať zimu, bude dobre - keď nie, tiež bude dobre, lebo s Morenou problém nemám (kým ona ho nemá so mnou :)
P.s.: veľa lienok je vonku, aj na oknách, asi je jar už naozaj nablízku...

bubaya
Toto vyskúšam, milujem rukolu, a zatiaľ ju jem stále len ako zajac, surovú. Keď k tomu urobím za kýbeĺ chrumkáčikov, tak to aj deti zjedia. Zjedia teda väčšinou len chrumkáčiky, ale na to sa im trochu polievky prilepí, chtiac-nechtiac. Dobré by bolo k tomu aj varené vajce na kocky, čo poviete?
mitzy
@Bubaya (24.2.2017 13:23) presne tak i ja :). Teraz som si dala rukolku na "paničku", že mi netrčala ako zajkovi z papulky.
Chrumkáčiky je pekné slovo ;)

bubaya
@Mitzy (24.2.2017 17:30)

Robíme aj fufňáky. To keď mi zvýši vajíčko z obaľovania, tak do neho pridám strúhanku a vypražím také kúsky na raz do úst. Niekedy musím pridať aj vajce navyše, lebo potom reklamujú - a kde sú fufňáky?
1x mitzy
jamarlen
veru, zajtre bude na večeru, s vajíčkom natvrdo a s ľadovým šalátom namiesto špenátu. a keďže nebude vo štvrtok, zemiaky uvaríme zvlášť, ako prílohu :)
1x mitzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia