Šťavnatý rump steak fotorecept

homemadetastywithlucy - fotkahomemadetastywithlucy, 21. februára 2017

Pripraviť dobrý steak je umenie. Ja som mäsko dostala ako darček a tak sme si povedali, že to skúsime. Pustili sme sa do prípravy a myslím, že sa nám to podarilo. Pochutili sme si a to je základ dobrého jedla :)

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 220/200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks stredne veľké
6 ks
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky si ošúpeme, rozdelíme na štvrťky a dáme uvariť, kým sú mäkké ale nie rozvarené. Vyskúšame vidličkou. Ak nám ide ľahko zapichnúť, je čas ich zliať. Premiestnime ich ich do zapekacej misy alebo na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme ich kým sú krásne zlatavé. Približne 15 minút.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa pečú zemiaky pripravíme si šampiňóny. Nakrájame ich na štvrťky a opražíme na olivovom oleji.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fazuľky som použila mrazené, nechala som si ich najprv trochu rozmraziť. Rovnako ako šampiňóny ich opražíme na olivovom oleji. Pripravenú zeleninu odložíme na teplé miesto.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme sa pustiť do prípravy najdôležitejšej časti - mäsa. Pred prípravou ho dostatočne včas vyberieme, aby bol steak izbovej teploty.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Grilovaciu panvicu si veľmi dobre rozohrejeme. Potrieme ju kúskom masla a položíme na ňu mäso. Opekáme 4 minúty.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 4 minútach otočíme a opekáme 4 minúty aj z druhej strany. Potom vložíme steak do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Dopekáme asi 5-6 minút. Záleží na tom, ako veľmi prepečený steak chceme.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vytiahnutí z rúry necháme steak chvíľu odpočívať.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred podávaním na panvici premiešame šampiňóny s fazuľkami a kúskom masla. A zemiaky môžeme na chvíľu vrátiť do rúry, aby bolo všetko teplé.

  10. 10

    Mäso pokrájame na tenké plátky.

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pri príprave som nepoužila žiadne koreniny a tak v jedle vynikli chute jednotlivých surovín. Prajem dobrú chuť!

    Šťavnatý rump steak (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu