Foto: homemadetastywithlucy
Pripraviť dobrý steak je umenie. Ja som mäsko dostala ako darček a tak sme si povedali, že to skúsime. Pustili sme sa do prípravy Zobraziť celý popisPripraviť dobrý steak je umenie. Ja som mäsko dostala ako darček a tak sme si povedali, že to skúsime. Pustili sme sa do prípravy a myslím, že sa nám to podarilo. Pochutili sme si a to je základ dobrého jedla :)
porcie
príprava
na 220/200 °C
Postup
-
1
Zemiaky si ošúpeme, rozdelíme na štvrťky a dáme uvariť, kým sú mäkké ale nie rozvarené. Vyskúšame vidličkou. Ak nám ide ľahko zapichnúť, je čas ich zliať. Premiestnime ich ich do zapekacej misy alebo na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov.
-
2
Pečieme ich kým sú krásne zlatavé. Približne 15 minút.
-
3
Kým sa pečú zemiaky pripravíme si šampiňóny. Nakrájame ich na štvrťky a opražíme na olivovom oleji.
-
4
Fazuľky som použila mrazené, nechala som si ich najprv trochu rozmraziť. Rovnako ako šampiňóny ich opražíme na olivovom oleji. Pripravenú zeleninu odložíme na teplé miesto.
-
5
Môžeme sa pustiť do prípravy najdôležitejšej časti - mäsa. Pred prípravou ho dostatočne včas vyberieme, aby bol steak izbovej teploty.
-
6
Grilovaciu panvicu si veľmi dobre rozohrejeme. Potrieme ju kúskom masla a položíme na ňu mäso. Opekáme 4 minúty.
-
7
Po 4 minútach otočíme a opekáme 4 minúty aj z druhej strany. Potom vložíme steak do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Dopekáme asi 5-6 minút. Záleží na tom, ako veľmi prepečený steak chceme.
-
8
Po vytiahnutí z rúry necháme steak chvíľu odpočívať.
-
9
Pred podávaním na panvici premiešame šampiňóny s fazuľkami a kúskom masla. A zemiaky môžeme na chvíľu vrátiť do rúry, aby bolo všetko teplé.
- 10
Mäso pokrájame na tenké plátky.
- 11
Pri príprave som nepoužila žiadne koreniny a tak v jedle vynikli chute jednotlivých surovín. Prajem dobrú chuť!
- 10
Záleží na hrúbke mäsa aj na "sile ohňa". Preto je to tak trochu s časom diskutabilné. My sme to robili takto, ale samozrejme každý si to prispôsobí svojim podmienkam. Preto je také ťažké urobiť dobrý steak :D
Mňa zaujala tá krásna zeleninka, lebo mäso nejem no a keď už som nakukla, aby som vedela, ako robiť oblohu, hviezdičkujem ;) 5*
druhy pokus :-)
zas neprehanaj :-), budem rada, ak sa budes inspirovat
Vašu fotografiu sme otočili:
niekto investuje do áut, dovoleniek niekto do toho čo je.... a popritom dnes sa dá kuchyňa zariadiť za šrotové ceny.... všetko je otázka priorít... u mňa by bolo choré keď mám domáce suroviny pchať to do mikrovlnky... myslím to obrazne :)
to je jedna z vecí... pravda
druhý prúser je dávanie do rúry.... áno vo veľko prevádzkach sa používa salamander alebo konvektomat na doťahovanie... ale je v tom zásadný rozdiel... salamander má sálavé teplo z vrchu a od spodu... čiže je to obojstranná panvica a boky dýchajú a konv má väčšinou mramorovú platňu.... v rúre ho zaparí a zostane gumený.... a mal by byť chrumkavý
rúru nieeeeeeee :) načoooo :)