Kuracie karaage fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 18. februára 2017 12:00
Ďalšie recepty »

Recept od Khalila Tribaka, ktorý si vyskúšali výhercovia januárového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

Suroviny

1 kg
Marináda:
2 ks
1 zväzok
z 1 citróna
Ďalej potrebujeme:
 (alebo kukuričný)
Na zálievku:
štipka
 (zelená časť najemno nakrájaná)
trošku
 (najemno nakrájaný)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky diamantového tvaru a vložíme do misy.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu, poriadne premiešame a necháme odpočívať asi 20 minút v chlade.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Môžeme nechať odpočívať aj do druhého dňa, vtedy do marinády nepoužijeme citrónovú šťavu, ktorá urýchľuje marinovanie.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mise zmiešame všetky suroviny na zálievku.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K namarinovanému mäsu primiešame škrob.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom obalíme v bohatom množstve hladkej múky a po jednom vkladáme do rozhorúčeného oleja na vyprážanie.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážame rýchlo vo veľkom množstve oleja, až kým nie sú kúsky zlatisté.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vypražené kúsky necháme odkvapkať od oleja.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na spodok misky naukladáme trošku čerstvej riasy wakame, pridáme vypražené mäso.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na záver polejeme pripravenou zálievkou.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist