Foto: skolavareniapolus
Recept od Khalila Tribaka
Suroviny
1 kg |
|
Marináda: | |
2 ks |
|
1 zväzok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
z 1 citróna |
|
|
|
Ďalej potrebujeme: | |
(alebo kukuričný) |
|
|
|
|
|
|
|
Na zálievku: | |
|
|
|
|
|
|
štipka |
|
(zelená časť najemno nakrájaná) |
|
trošku |
|
|
|
|
|
(najemno nakrájaný) |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky diamantového tvaru a vložíme do misy.
-
2
Pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu, poriadne premiešame a necháme odpočívať asi 20 minút v chlade.
-
3
Môžeme nechať odpočívať aj do druhého dňa, vtedy do marinády nepoužijeme citrónovú šťavu, ktorá urýchľuje marinovanie.
-
4
V mise zmiešame všetky suroviny na zálievku.
-
5
K namarinovanému mäsu primiešame škrob.
-
6
Potom obalíme v bohatom množstve hladkej múky a po jednom vkladáme do rozhorúčeného oleja na vyprážanie.
-
7
Vyprážame rýchlo vo veľkom množstve oleja, až kým nie sú kúsky zlatisté.
-
8
Vypražené kúsky necháme odkvapkať od oleja.
-
9
Na spodok misky naukladáme trošku čerstvej riasy wakame, pridáme vypražené mäso.
-
10
Na záver polejeme pripravenou zálievkou.
Ocot, reďkovka ani wakame nemajú v tomto recepte čo robiť. Zázvor cesnak sójová omáčka, solamyl, citrónová tráva sú alfa a omega tohoto pokrmu.