Kuracie karaage fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 18. februára 2017

Recept od Khalila Tribaka, ktorý si vyskúšali výhercovia januárového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

Suroviny

1 kg
Marináda:
2 ks
1 zväzok
z 1 citróna
Ďalej potrebujeme:
 (alebo kukuričný)
Na zálievku:
štipka
 (zelená časť najemno nakrájaná)
trošku
 (najemno nakrájaný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky diamantového tvaru a vložíme do misy.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu, poriadne premiešame a necháme odpočívať asi 20 minút v chlade.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Môžeme nechať odpočívať aj do druhého dňa, vtedy do marinády nepoužijeme citrónovú šťavu, ktorá urýchľuje marinovanie.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mise zmiešame všetky suroviny na zálievku.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K namarinovanému mäsu primiešame škrob.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom obalíme v bohatom množstve hladkej múky a po jednom vkladáme do rozhorúčeného oleja na vyprážanie.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážame rýchlo vo veľkom množstve oleja, až kým nie sú kúsky zlatisté.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vypražené kúsky necháme odkvapkať od oleja.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na spodok misky naukladáme trošku čerstvej riasy wakame, pridáme vypražené mäso.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na záver polejeme pripravenou zálievkou.

    Kuracie karaage (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Pekny recept, stojí za vyskúšanie, Dakujem. Riasy wakame sa nedajú vzdy u nás zohnať, ako alternatívny šalát pod mäso sa mi osvedčila nastrúhanú biela redkovka daikon dochutena rovnakou zálievkou, aká sa používa na wakame šalát (sojova omáčka, mizkan, ryžový ocot, sezamový olej, čerstvá nadrobno pokrájané chilli papričky, pripadne kúsok najemno nastruhaneho zázvoru). Je to naozaj osviežujúca príloha.
@Radox1 nejsem příznivcem suchého, kuřecího, hrudího ale když se naloží a do toho ještě vimplementuješ trochu chili oleje, nejsou vysušená. Už jsem se naučila dělat tak, aby v žádném jídle nebyla vysušená a nepoživatelná. Stehenní maso bude také dobré, ale bude to jiné.

Pridaj komentár k receptu: