Falošné fašírky

namarieNamarie, 29 ročná žena, Bratislava Londýn, 16. februára 2017 14:38
Ďalšie jej recepty »

Falošné fašírkyFoto: namarie

Stali ste sa vegetariánom, decentne vám chýba chuť mäska, pociťujete smútok z neustáleho požívania koreňovej zeleniny, minula sa vám inšpirácia a zrazu neviete čo si uvariť? :) Spravte si rýchle vegetariánske fašírky, ktoré chutia na nerozoznanie od tých klasických - mäsových. Tajomstvo môjho nového receptu sa skrýva v koreninách a masielku.... vyskúšajte!

4
porcie
30 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Sójovú drť nasypte do misky a zalejte trochou vody. Nechajte odstáť 10 min. Zatiaľ si ošúpte cibuľku a cesnak. Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak postrúhajte na strúhadle.

  2. 2

    Keď je sojová drť zmäknutá vytlačte z nej rukou všetku vodu. Staršie pečivo (najlepšie chlieb, keď nemáte dajte tam pokojne aj staršie rožky) nakrájajte na maličké kocky. Všetko to hoďte do misy, aj s drťou, cesnakom a cibuľou. Pridajte koreniny na bravčové pečené (1 kopcovitá PL), korenie na grilované mäso (Grill a Shasik z Lidlu je TOP - tiež 1 PL), nadrobno pokrájanú čerstvú petržlenovú vňať, čierne korenie pridajte 2 - 3 vajcia (podľa toho aká je konzistencia zmesi - musí sa to lepiť dokopy) a prilejte trochu repkového oleja. Poriadne to vymiešajte, osoľte a skúste v dlani či to spolu drží, ak sa to stále rozpadáva pridajte trochu strúhanky.

  3. 3

    Na panvici rozpáľte olej a do taniera pripravte strúhanku. Zo sójovej zmesy tvarujte guličky, ktoré následne obaľujte v strúhanke, dlaňou ich zmačknite do tvaru malých placiek a vložte do rozpáleného oleja.

  4. 4

    Fašírky smažte tak cca 7 - 10 minút z každej strany a ku koncu pridajte do oleja maslo, ktorým ich občasne popolievajte - fašírky tak budú chrumkavučké a nevyschnú vám. Hotové ich poukladajte na kuchynskú papierovú utierku, nech nie sú mastné

  5. 5

    Podávajte s chlebíkom a zeleninou :) Budete sa čudovať, že chutia na nerozoznanie od tých z mletého mäsa. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist