Falošné fašírky

namarie - fotkanamarie, 16. februára 2017
Falošné fašírky
Foto: namarie

Stali ste sa vegetariánom, decentne vám chýba chuť mäska, pociťujete smútok z neustáleho požívania koreňovej zeleniny, minula sa vám inšpirácia a zrazu neviete čo Zobraziť celý popisStali ste sa vegetariánom, decentne vám chýba chuť mäska, pociťujete smútok z neustáleho požívania koreňovej zeleniny, minula sa vám inšpirácia a zrazu neviete čo si uvariť? :) Spravte si rýchle vegetariánske fašírky, ktoré chutia na nerozoznanie od tých klasických - mäsových. Tajomstvo môjho nového receptu sa skrýva v koreninách a masielku.... vyskúšajte!

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
4 krajce
3 ks
2 ks
5 strúčikov
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Sójovú drť nasypte do misky a zalejte trochou vody. Nechajte odstáť 10 min. Zatiaľ si ošúpte cibuľku a cesnak. Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak postrúhajte na strúhadle.

  2. 2

    Keď je sojová drť zmäknutá vytlačte z nej rukou všetku vodu. Staršie pečivo (najlepšie chlieb, keď nemáte dajte tam pokojne aj staršie rožky) nakrájajte na maličké kocky. Všetko to hoďte do misy, aj s drťou, cesnakom a cibuľou. Pridajte koreniny na bravčové pečené (1 kopcovitá PL), korenie na grilované mäso (Grill a Shasik z Lidlu je TOP - tiež 1 PL), nadrobno pokrájanú čerstvú petržlenovú vňať, čierne korenie pridajte 2 - 3 vajcia (podľa toho aká je konzistencia zmesi - musí sa to lepiť dokopy) a prilejte trochu repkového oleja. Poriadne to vymiešajte, osoľte a skúste v dlani či to spolu drží, ak sa to stále rozpadáva pridajte trochu strúhanky.

  3. 3

    Na panvici rozpáľte olej a do taniera pripravte strúhanku. Zo sójovej zmesy tvarujte guličky, ktoré následne obaľujte v strúhanke, dlaňou ich zmačknite do tvaru malých placiek a vložte do rozpáleného oleja.

  4. 4

    Fašírky smažte tak cca 7 - 10 minút z každej strany a ku koncu pridajte do oleja maslo, ktorým ich občasne popolievajte - fašírky tak budú chrumkavučké a nevyschnú vám. Hotové ich poukladajte na kuchynskú papierovú utierku, nech nie sú mastné

  5. 5

    Podávajte s chlebíkom a zeleninou :) Budete sa čudovať, že chutia na nerozoznanie od tých z mletého mäsa. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mitzy
Super, uložila som si ;) ďakujem za recept!
zahra
Radsej ako sojove mäsa mam seitan. Z neho sa da urobit vsetko, co aj z mäsa a chuti aj mäsozravcom. Kym som k nemu nemala pristup, tiez som pouzivala sojove . Som rada, ze sa ti jedlo vydarilo, aj servirovanie, Pät bodov.
boxik
Prečo si myslíte že všetko čo je bez mäsa je falošné ? Sú to proste sójové fašírky, tak ako môžeme bez mäsa robiť napríklad hubové ,kelové či z inej zeleniny.Dokonca aj ja ako klasický mäsožravec si na nich pochutím a vôbec nemám falošný pocit. Takže ani vy tie svoje nedehonestujte tým slovkom falošné keď sú to poctivé , určite aj chutné a zdravé , sójové fašírky.
namarie
@Boxik (17.2.2017 11:11)

tak prepáčte ak som vás urazila svojim názvom, nejak to do hĺbky neriešim... proste sú to fašírky bez mäsa.
nickaa
Vyskusane! Super recept, ďakujem :-) 5*