Foto: luwinka
Tvarohové buchty upečené dnes poobede.
porcií
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
30 g |
|
200 ml vlažné |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
štipka |
|
1 ČL (do kvásku) |
|
Plnka: | |
250 g jemný |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do menšej nádoby si dáme droždie, 1 čaj. lyž. kryštálového cukru a medzi prsty múky a pol deci mlieka vlažného. Necháme ho nakysnúť. Do misy dáme múku, kryštálový cukor, olej, štipku soli, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto.
-
2
Prikryjeme ho utierkou a necháme 35 minút odpočívať.
-
3
Tu je už nakysnuté.
-
4
Plnka: Do tvarohu dáme 1 žĺtok a podľa chuti kryštálový cukor.
-
5
Teraz si z cesta nožom povykrajujeme štvorce, ktoré naplníme tvarohovou plnkou.
-
6
Každý jeden zatočíme prstami do tvaru buchty a uťapkáme po vrchu.
-
7
Prevrátime a máme buchty.
-
8
Plech alebo formu vymastíme olejom. Dáme do nej buchty, ktoré po vrchu pomastíme olejom. Necháme ešte nakysnúť 10 minút.
-
9
Takto pripravené buchty dáme do rozohriatej rúry. Pečieme 40 minút na 200 stupňov v elektrickej rúre.
- 10
Upečené pomastíme po vrchu. Necháme chvíľku vychladiť a posypeme práškovým cukrom.
- 11
V reze.
- 10
Diskusia k receptu