Karí cícer s cuketou

beata123 - fotkabeata123, 17. februára 2017
Karí cícer s cuketou
Foto: beata123

Chutná rýchlovka vhodná na ľahkú večeru či obed :-)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 bal
1 ks
200 ml
 (voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ak používame sušený cícer, treba ho dať deň vopred namočiť a teraz už len uvariť, ak máme cícer z konzervy, môžme rovno začať pracovať. Očistíme a nakrájame si nadrobno cibuľu a krátko ju popražíme na oleji. Ja som použila klasický olej, ale myslím si že kokosový olej by sa tiež hodil :)

  2. 2

    Medzitým si pokrájame cuketu a tofu na menšie kúsky. K cibuľke pridáme cuketu a krátko opečieme. Následne pridáme aj cícer a tofu a podlejeme vodou alebo vývarom a podusíme. (Tofu môžeme nakrájať alebo aj rozmrviť)

  3. 3

    Netreba variť dlho, keďže všetky suroviny sú rýchlo hotové. Následne primiešame kyslú smotanu, odstavíme a dochutíme koreninami. Podávame s kuskusom alebo s pečivom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu