Foto: alexandra20
Ak sa vám nechce zas a znova vymýšlať čo variť, toto je jednoduchá a rýchla alternatíva obeda alebo večere.
porcií
príprava
Suroviny
500 ml |
|
2 ks maxi balenie |
|
30 dg vcelku |
|
1 konzerva |
|
1 bal (napr. vrtuľky) |
|
3 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny - cesnak si ošúpem, šunku nakrájam na kocky. Dám si variť vodu na cestoviny, vodu osolím a pridám trochu oleja. Po zovretí pridám cestoviny a varím podľa návodu na obale.
-
2
Urobím si zásmažku - roztopím si 2 lyžice masla, do ktorého pridám 2 lyžice múky.
-
3
Do zásmažky postupne primiešam celú smotanu na varenie. Poriadne premiešam a nechám na miernom stupni prísť k varu. Do smotany pridám prelisovaný cesnak a Bambino syr(môže byť aj postrúhaný tvrdý syr, ak ho máte radšej), ktorý nechám za stáleho miešania rozpustiť.
-
4
Pridám nakrájanú šunku a poriadne premiešam. Nechám povariť asi 10 minút, aby šunka pustila chuť do omáčky.
-
5
Na záver pridám kukuricu podľa chuti. Ja dávam asi polovicu konzervy. Varím už len asi 3 minútky, lebo kukurica pustí sladkú chuť. Mne na záver už nič nechýbalo ale podľa chuti sa môže pridať trochu vegety. Prajem dobrú chuť.
A daj vediet, ako chutili :) Dnes nie si vo svojej koži :))))
Nechapem.... tavenak a kukurica... ved to musi fungovat ; D
Možno malinko eidamu navrch skús ešte dat.....;-)))
To by slo ale pre farbu by som to kvapol kecupom...
@ampara ty kde vidis sunku?
:DDDD
ale musim ta pochvalit,ze si zvolila zaprazku a nie lep.
Milujem kukuricu, keď na jeseň dozrieva, tak jej varenej zjem hádam aj za vrece. Mrazená je podľa mňa nechutná, a mrazená do šalátu, keď pustí tú hnusnú vodu, ktorá stojí na dne misky, to je hnus. Konzervovaná Bonduella gold, nie tá cukrová, tá je výborná - vyjedať lyžičkou. Neviem, na čo iné by sa dala použiť, ešte tak decku na pizzu. Nehaním recept, haním kukuricu. Recept je taký, co dúm dal. To spácham občas aj ja. len bez kukurice.