Jednoduché cestoviny fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 22. februára 2017

Ak sa vám nechce zas a znova vymýšlať čo variť, toto je jednoduchá a rýchla alternatíva obeda alebo večere.

5-6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 ml
2 ks maxi balenie
30 dg vcelku
1 konzerva
1 bal (napr. vrtuľky)
3 strúčiky
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny - cesnak si ošúpem, šunku nakrájam na kocky. Dám si variť vodu na cestoviny, vodu osolím a pridám trochu oleja. Po zovretí pridám cestoviny a varím podľa návodu na obale.

    Jednoduché cestoviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobím si zásmažku - roztopím si 2 lyžice masla, do ktorého pridám 2 lyžice múky.

    Jednoduché cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zásmažky postupne primiešam celú smotanu na varenie. Poriadne premiešam a nechám na miernom stupni prísť k varu. Do smotany pridám prelisovaný cesnak a Bambino syr(môže byť aj postrúhaný tvrdý syr, ak ho máte radšej), ktorý nechám za stáleho miešania rozpustiť.

    Jednoduché cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám nakrájanú šunku a poriadne premiešam. Nechám povariť asi 10 minút, aby šunka pustila chuť do omáčky.

    Jednoduché cestoviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver pridám kukuricu podľa chuti. Ja dávam asi polovicu konzervy. Varím už len asi 3 minútky, lebo kukurica pustí sladkú chuť. Mne na záver už nič nechýbalo ale podľa chuti sa môže pridať trochu vegety. Prajem dobrú chuť.

    Jednoduché cestoviny (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radox1




ale musim ta pochvalit,ze si zvolila zaprazku a nie lep.
bubaya
Kukurica, bože, ako vám to môže chutiť, veď je to len celulóza , hnusný nálev, nahorkastá chuť, však to všetko pokazí, do čoho todáte.
conscientia
@Bubaya (26.2.2017 15:08) nekomentujem recept, komentujem kukuricu. Pri troche snahy a ochoty investovat financne sa da kupit i kvalitna. Nebud Jezis a nehadz kamenom, ak si nikdy kukuricne nezhresila.

bubaya
@Conscientia (26.2.2017 17:37)

Milujem kukuricu, keď na jeseň dozrieva, tak jej varenej zjem hádam aj za vrece. Mrazená je podľa mňa nechutná, a mrazená do šalátu, keď pustí tú hnusnú vodu, ktorá stojí na dne misky, to je hnus. Konzervovaná Bonduella gold, nie tá cukrová, tá je výborná - vyjedať lyžičkou. Neviem, na čo iné by sa dala použiť, ešte tak decku na pizzu. Nehaním recept, haním kukuricu. Recept je taký, co dúm dal. To spácham občas aj ja. len bez kukurice.