Foto: dvorka
Občas nám ostane z obeda príloha a pokaždé robiť klasický knedlik s vajíčkom, alebo opečený knedlik namočený vo vajíčku som nechcela. Napadla mi táto Zobraziť celý popisObčas nám ostane z obeda príloha a pokaždé robiť klasický knedlik s vajíčkom, alebo opečený knedlik namočený vo vajíčku som nechcela. Napadla mi táto rýchlovka zo surovín ktoré boli práve po ruke. Viem, že je tu veľa podobných receptov, hlavne na zapečené chleby, ale ... snáď týmto receptom niekoho inšpirujem.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kysnutú knedľu som nakrájala na plátky. Robievam okrúhle knedle, preto majú plátky okrúhly tvar. Vyrezala som vnútro, nechala som asi 1,5 cm okraj knedle.
- 2
V miske som si zmiešala klobásovú zmes z konzervy, pridala som surové vajíčko, strúhaný tvrdý syr, za lyžičku horčice a všetko premiešala. Nakoniec som k mase nadrobila striedky knedle.
- 3
Na rozohriatu panvicu som dala knedle, do ich vnútra natlačila (nadžabtala) klobásovú zmes a zakryla pokrievkou. Takto som opekala na najnižšej teplote 3 minúty. Knedle som obrátila, zas zakryla a pod pokrievkou opekala ďalšie tri minúty. Aby bol vrch viac chrumkavý, štvrtú minútu som piekla bez pokrievky.
- 4
A šup na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu