Kalerábová nátierka s chrenom
Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...
Zelerová nátierka so syrom a paprikou
Očistený surový zeler postrúhame, pridáme majolku, smotanu, nastrúhané 2 druhy tvrdého syra, varené...
Cviklový šalát s jablkami
Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...
Mrkvový šalát s hrozienkami
Do misky nastrúhame nahrubo mrkvu a jablko. Do nastrúhanej masy pridáme ostatné suroviny.
Zelerový šalát „zazi“
Zeler zlejeme a mierne vytlačíme zvyšný nálev, nakrájame na rezance. Mrkvu a uhorku očistíme a...
Zelerový šalát s mrkvou a jablkami
Očistený a uvarený zeler, mrkvu a surové jablká pokrájame na jemné rezance. Pokvapkáme ich citrónovou...
Cukinový koláč
Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj syr tofu, papriku nasekáme na kocky. Primiešame...
Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...
Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...
Vitamínový šalát
Kapustu a cibuľu nakrájame nadrobno. Cviklu uvaríme a nastrúhame nahrubo.
Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...
Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou
4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...
Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...
Brokolica na cesnaku a víne
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci...
Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...
Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...
Zelenina na karí
Cuketu olúpeme, nakrájame na kocky, posypeme vegetou a premiešame. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame...
Špenátová roláda
Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ....
Šunkové tyčinky
Lístkové cesto rozvaľkáme a plát potrieme žĺtkom rozšľahaným s mliekom.
Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....
Veľkonočné praclíky
Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, ...
Veľkonočná torta s likérom
Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky....
Syrovo–šunkové slimáky
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 40 cm široký dlhší plát.
Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.
Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...
Pudingové kocky
Žĺtky vyšľaháme s vodou a cukrom do biela. Ručne primiešame múku a nakoniec sneh z bielkov....
Žĺtkové venčeky
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...
Sladké marcipánové vajcia
Marcipán zmiešame s cukrom, orechmi, rumom a likérom, dobre prepracujeme a z cesta vytvarujeme...
Veľkonočná bábovka
Do misy preosejeme múku a pridáme droždie, soľ, práškový cukor, strúhanú kôru z citróna,...