Čokoládové darčeky – nepečené
Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 11. decembra 2009
, 11. decembra 2009
Foto: Dr. Oetker
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Maslo, práškový cukor a kakao vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Oblátky rozdrobíme. Rozdrobené oblátky a mandle vmiešame do maslovej peny. Tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, pridáme do cesta a ručne premiesime tak, aby vznikla kompaktná hmota.
- 2
Cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Cesto nakrájame na štvorce s rozmermi asi 3 x 3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve pripravenej podľa návodu na obale.
- 3
Keď poleva stuhne, zdobiacimi trubičkami kocky podľa vlastnej fantázie ozdobíme tak, aby nám vznikli darčeky. Uchovávame v chlade v uzavretej nádobe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu