Tiramissu

Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 11. decembra 2009
Tiramissu
Foto: Dr. Oetker
20 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na piškótu:
6 ks
9 PL
7 PL
5 PL
3 PL
1/2 balíčka
300 ml
3 cl
250 g
Na šľahačkovú masu:
2 balenia
300 ml
250 g
1 ks
Na ozdobenie:
50 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia: 30 – 40 minút. Piškót necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a Amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke, spolu premiešame.

  3. 3

    Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia