Tiramissu
Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 11. decembra 2009
, 11. decembra 2009
Foto: Dr. Oetker
20 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na piškótu: | |
6 ks |
|
9 PL |
|
7 PL |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
1/2 balíčka |
|
300 ml |
|
3 cl |
|
250 g |
|
Na šľahačkovú masu: | |
2 balenia |
|
300 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Na ozdobenie: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia: 30 – 40 minút. Piškót necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a Amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke, spolu premiešame.
- 3
Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu