Jablkový koláčik s vanilkovým dipom
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Foto: Pravda - Marek Velček
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto Zobraziť celý popisAké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
Koláčik: | |
1 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
100 g |
|
3 ks |
|
Vanilkový dip: | |
0,5 l |
|
1 ks |
|
5 g |
|
50 g |
|
1 vanička |
|
Postup
-
1
Krupicu zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom a nasypeme do plechu. Na vrch pokladáme nakrájané maslo a zasypeme strúhanými jablkami. Takto môžeme spraviť aj niekoľko vrstiev.
- 2
Dáme piecť na 170 °C asi 20 – 25 minút. Šľahačku dáme variť s vanilkou a cukrom, zahustíme maizenou a podávame so sorbetom.
- 3
Náš tip: Môžeme ozdobiť jablkovým čipsom, ktorý pripravíme nasledovne: Jablká pokrájame na jemné plátky, porozkladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, poprášime práškovým cukrom a dáme do rúry na 80 – 90 stupňov Celzia na asi hodinu. Vysušíme a vzniknutými čipsami ozdobíme koláčik alebo sorbet.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu