Jablkový koláčik s vanilkovým dipom

Branislav Križan, Peter Fumač a Adam Klas
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Jablkový koláčik s vanilkovým dipom
Foto: Pravda - Marek Velček

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto Zobraziť celý popisAké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Koláčik:
1 ks
150 g
150 g
1 balíček
100 g
3 ks
Vanilkový dip:
0,5 l
1 ks
5 g
50 g
1 vanička




Postup

  1. 1

    Krupicu zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom a nasypeme do plechu. Na vrch pokladáme nakrájané maslo a zasypeme strúhanými jablkami. Takto môžeme spraviť aj niekoľko vrstiev.

  2. 2

    Dáme piecť na 170 °C asi 20 – 25 minút. Šľahačku dáme variť s vanilkou a cukrom, zahustíme maizenou a podávame so sorbetom.

  3. 3

    Náš tip: Môžeme ozdobiť jablkovým čipsom, ktorý pripravíme nasledovne: Jablká pokrájame na jemné plátky, porozkladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, poprášime práškovým cukrom a dáme do rúry na 80 – 90 stupňov Celzia na asi hodinu. Vysušíme a vzniknutými čipsami ozdobíme koláčik alebo sorbet.

Diskusia k receptu

janinar
a kde sa da zohnat vanilkovy struk a jablkovy sorbet?
brok
neviem ake to je ale urcite vyskusam a daam vam vediet