Babkine orechové gombíky

redakcia - fotkaredakcia, 11. decembra 2009
20 minút
príprava
5-10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
150 g
150 g
150 g
1 ks
1/2 KL
1/2 balíčka
Plnka:
4 PL
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Zo všetkých prísad spracujeme cesto, odložíme ho asi na hodinu do chladu. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 2 – 3 cm. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 – 200˚ C 5 – 10 minút doružova. Suché keksy dáme odležať na 2 – 3 týždne.

  2. 2

    Zlepujeme ich orechovou plnkou, ktorú získame vymiešaním všetkých prísad dohladka. Potom trochu ríbezľovej marmelády rozvaríme a ešte teplou potrieme zlepené kolieska z oboch strán.

  3. 3

    Nakoniec ich obalíme v strúhaných orechoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia