Krkonošská caparanda

zemo - fotkazemo, 10. decembra 2009

A šup opäť zemiaky. Recept sa hodí hlavne na január, keď sme minuli na sviatky, aj čo sme nemali, a výplata je ďaleko ako spokojnosť na Slovensku.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
300 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkonošskú caparandu pripravíme úplne ľahko. Nastrúhame si na jemno surové zemiaky a dáme ich do hrnca. Predtým sme v nádobe rozpustili masť. Všetko osolíme a pridáme horúce mlieko.

  2. 2

    Za neustáleho miešania dusíme do mäkka. V prípade potreby dolejeme opäť horúce mlieko. Podávame buď so surovou kvasenou kapustou alebo s kyslým mliekom. Odvážlivci môžu vyskúšať obe prílohy naraz.

Diskusia k receptu

nielaik
Ja som na Slovensku spokojný. Dostanem výplatu zž zajtra? (Zemo, dočerta, aj do receptára treba miešať modrú politiku?)
zemo
Ja tiež. Ale more ľudí nie...
pavas
Tie zemiaciky na tanier riadne horuce a zaliat studenym kyslym miekom, mnam, mnam
hanina
Vďaka za super názov. Už ich začínam zbierať. Sáď požijem tak dlho, aby som to mohla vyskúšať. / Pred Vašim receptom je totiž už dlhočizná rada ./

Zaujímavé video z archívu TV Varecha