Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Čoko hrobčeky
Obyčajne pripravujem len čokoládové guľky, pri príležitosti amerického Halloweenu som trochu pozmenila tvar, mali veľký...
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
Tvarohové guľôčky
Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....
Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
Jablkové rezy
Tento recept mám od veľmi dobrej priateľky mojej mamy. Žiaľ ani jedna z nich už nežije,...
Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...
Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...
Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...
Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Citrusový sorbet
Cukor s 5 PL vody zvaríme na sirup a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého sirupu dáme...
Ovocné semifredo
Zo žĺtkov a cukru ušľaháme penu, z bielkov tuhý sneh. Šľahačku ušľaháme do tuha...
Orieškovo–jogurtový mrazený krém
Jogurt zmiešame s nutelou. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, pridáme ju do jogurtu,...
Nutela hviezdičky
Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....
Pochúťkové bowle s kivi
Kivi olúpeme, nakrájame na plátky, uložíme do misky, posypeme cukrom, zalejeme citrónovou šťavou...
Ovocný hrnčekový koláč
Všetky suroviny rozmiešame na cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...