Roztrhané mäsko

egreska - fotkaegreska, 8. apríla 2010
Roztrhané mäsko
Foto: egreska

Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik,šupnut do žemle,trochu šalatika,kečup alebo majonezu a bašta je na svete.

Suroviny

Marinada:
1-1 1/2 dcl




Postup

  1. 1

    Možete použiť bravčové,hovädzie,jahňacie alebo kuracie mäso.Večer pred pečením si urobíme marinadu .Možete si urobit podla seba ,alebo vyskušat tuto s coca-colou.Umyte mäsko (cely kus) naložime do misy s marinadou a dame na noc do chladničky.Tej marinady by malo byt tak 2 dcl a viac aby sa mäsko v rure nevysušilo.Pečieme pomaly na 160-170 st take 3 hodinky alebo dlhšie (záleží na mäse) aby masko bolo mäkkučke. Ked je hotové,vyberieme ho na tanier a vydličkami roztrhame na vlaknité kusky.Počas pečenia davajte pozor ,aby vam všetka štava nevyvrela, lebo ju budeme potrebovat ,tak priebežne podlievajte podla potreby.Roztrhane masko vratime do pekača a premiešame so štavou. Nemalo by to byt suché,tak si to ustrážte.

  2. 2

    Príklady podávania roztrhaného mäska:

Diskusia k receptu

cistinka
Super receptík......už ho mám aj odložený a určite ho vyskúšam.....robievam podobné, ale toto by ma nenapadlo dať do marinády coca-colu. Vďaka za nápad!
jezibabka1
@egre ška ci pánky, za chvíľu začneme chodiť na stanovačky, opekačky tak toto urobím. Ja to dám do hlšej grilovacej misy na oheň. Dúfam, že tým nič nepokazím, lebo recept je perfektný (použijem kuracie mäsko)
egreska
veronika,nemam kofolu odskušanu ale v podstate je to podobne ,len ma ovocnu prichut ,ja by som to skusila..ono ta kolova chut sa stratí ,trochu to cele skaramelizuje a spojí sa to s ostatnými koreninami ..potom daj vediet aj pre nas ostatných ako to dopadlo :-))
janozmyjavy
Recept je zaujímavý, určite ho použijem. Myslým že vhodným mäsom by mohol byť hovädzí alebo teľací krk.
michsamant
dnes som masko robila, obavala sa vysledku, ale je vyborne a super sa hodi do zemle so zeleninou :) dakujem za recept!



egreska
paráda Miška ,a kolko štavy maš...ja som mala suchšie,nejako som to neustážila a vyparila sa :-))
michsamant
mala som vela stavy, ale menej maska asi ako ty a miska s pokryvkou dobre priliehaju, tak sa tolko nevyparilo pocas pecenia. pouzila som len 2dcl coly
michsamant
no a piekla som len hodinu, lebo som mala kuracie masko, tak aj preto sa mi tolko stavy nevyvarilo a bolo jej dost
anina43
čo tak skúsiť radu mojej nevesty, ktorá pracovala ako kuchárka ? 1 cibuľu, 2 str. cesnaku pokrájať na drobno, popražiť na masti alebo oleji /stále miešame, pridáme k tomu polovicu kocky mäs. bujonu, trošku červ. papriky, ml.č.korenia, ml. rasce, podlejeme menším množstvom teplej vody, keď začne vrieť, pridáme do tohto vývaru pokrájané spečené mäso a v tom podusíme, šťava dostane mäs. chuť a mäso zmäkne, ja som pridala k tomu aj pokrájanú zel. papriku. chybu napravíme a máme dosť šťavy i chutného mäska. prosím o výsledok tohto pokusu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia