Roztrhané mäsko

egreska - fotkaegreska, 8. apríla 2010
Roztrhané mäsko
Foto: egreska

Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik,šupnut do žemle,trochu šalatika,kečup alebo majonezu a bašta je na svete.

Suroviny

Marinada:
1-1 1/2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Možete použiť bravčové,hovädzie,jahňacie alebo kuracie mäso.Večer pred pečením si urobíme marinadu .Možete si urobit podla seba ,alebo vyskušat tuto s coca-colou.Umyte mäsko (cely kus) naložime do misy s marinadou a dame na noc do chladničky.Tej marinady by malo byt tak 2 dcl a viac aby sa mäsko v rure nevysušilo.Pečieme pomaly na 160-170 st take 3 hodinky alebo dlhšie (záleží na mäse) aby masko bolo mäkkučke. Ked je hotové,vyberieme ho na tanier a vydličkami roztrhame na vlaknité kusky.Počas pečenia davajte pozor ,aby vam všetka štava nevyvrela, lebo ju budeme potrebovat ,tak priebežne podlievajte podla potreby.Roztrhane masko vratime do pekača a premiešame so štavou. Nemalo by to byt suché,tak si to ustrážte.

  2. 2

    Príklady podávania roztrhaného mäska:

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Super receptík......už ho mám aj odložený a určite ho vyskúšam.....robievam podobné, ale toto by ma nenapadlo dať do marinády coca-colu. Vďaka za nápad!
@egre ška ci pánky, za chvíľu začneme chodiť na stanovačky, opekačky tak toto urobím. Ja to dám do hlšej grilovacej misy na oheň. Dúfam, že tým nič nepokazím, lebo recept je perfektný (použijem kuracie mäsko)
veronika,nemam kofolu odskušanu ale v podstate je to podobne ,len ma ovocnu prichut ,ja by som to skusila..ono ta kolova chut sa stratí ,trochu to cele skaramelizuje a spojí sa to s ostatnými koreninami ..potom daj vediet aj pre nas ostatných ako to dopadlo :-))
čo tak skúsiť radu mojej nevesty, ktorá pracovala ako kuchárka ? 1 cibuľu, 2 str. cesnaku pokrájať na drobno, popražiť na masti alebo oleji /stále miešame, pridáme k tomu polovicu kocky mäs. bujonu, trošku červ. papriky, ml.č.korenia, ml. rasce, podlejeme menším množstvom teplej vody, keď začne vrieť, pridáme do tohto vývaru pokrájané spečené mäso a v tom podusíme, šťava dostane mäs. chuť a mäso zmäkne, ja som pridala k tomu aj pokrájanú zel. papriku. chybu napravíme a máme dosť šťavy i chutného mäska. prosím o výsledok tohto pokusu

Pridaj komentár k receptu: