Foto: bozulka
Túto polievku máme veľmi radi,niekto môže namietať,že nie je zdravá,ale veď ju nemáme často.Údené robíme 2-3x do roka,preto si myslím,že to sa dá zvládnuť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené mäso dobre umyjeme a dáme do vody keď začína vrieť.Pridáme 1cibuľu aj so šupkou,cesnak a necháme variť do zmäknutia mäsa.Mäso vyberieme a odložíme na iné účely /stdená misa alebo kompletné jedlo na ďalší deň/ Vývar ocedíme a dáme na sporák .Keď sa rozovrie pridáme na kocky nakrájanú/alebo na hrubo nastrúhanú/ koreňovú zeleninu.Pridáme ostatnú zeleninu,bujon alebo vegetu a varíme do zmeknutia zeleniny.Dochutíme čiernym mletým korením alebo čili .Ako vložku môžeme pridať uvarené drobné cestoviny,ako v tomto prípade alebo krúpy.Môže sa tiež zavariť ryža.Tú dávam spolu so zeleninou.Ozdobíme zelenou vňaťkou.
Ja ju varím s krúpami, koreňovou zeleninou a zemiakmi. Veľmi dobrá vec!
také krásne recepty,že sa nechcem zahambiť.
Ale ostal mi aj celý sendvič a nemám fotku na špenátovej žemlovke tak neviem čo skôr a my nie sme veľkojedlíci/aj keď to na mne nieje vidno....!!!
Syn mi priniesol aj nové kucharky a veľmi sa mi páčil jeden citát okrem iných :Povedz mi ako varíš a ja ti poviem koľko zarábaš"....?
Bez polievok si nevieme predstvit jedla, to mi tu neslo do hlavy dlho, ako mozu ludia jest iba par im oblubenych jedal dookola a bez dobrych polievok....
V našej rodine jedlá často neopakujeme,mňa baví stále niečo nové aj keď málokedy je to podľa originálneho receptu,vždy si varenie prispôsobím podľa momentálnej chuti.Tiež mám problém dávať recepty sem na varechu lebo si postup a suroviny málokedy pamätám.A to je môj veľký problém.