Foto: ptroci
výborná páska pre svoju chuť, nadýchanosť... Nie je príliš sladká, je chuťovo vyvážená a je ideálna ako s džemom tak i k slaným jedlám Zobraziť celý popisvýborná páska pre svoju chuť, nadýchanosť... Nie je príliš sladká, je chuťovo vyvážená a je ideálna ako s džemom tak i k slaným jedlám ako príloha :)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Múky s práškom do pečiva preosiať. V mlieku rozmiešať droždie, ktoré pridáme k múke spolu s ostatnými surovinami. Miesime 30 minút a necháme 1 hodinu kysnúť.
- 2
Hmotu rozdelíme na 3 časti a spletieme do vrkoča, ktorý vložíme do pomastenej a pomúčenej formy na pásku. (Vysoká okrúhla forma podobná forme na bábovku. Ak nemáme, použijeme široký hrniec s vysokou hranou a do stredu vložíme 5-7dcl fľašu, ktorú sme omastili a omúčili.) Necháme kysnúť 1 hodinu. Pred vložením do rúry, rozšľaháme 1 žĺtok v mlieku a potrieme vrch koláča.
- 3
Pečieme 1 hodinu pri 160°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@ hkbarbie: Ďakujem :)