Veľkonočná pascha

ptrociPtroci, 34 ročná žena, Tišnov (CZ), 7. apríla 2010 19:15
Ďalšie jej recepty »

Veľkonočná paschaFoto: ptroci

výborná páska pre svoju chuť, nadýchanosť... Nie je príliš sladká, je chuťovo vyvážená a je ideálna ako s džemom tak i k slaným jedlám ako príloha :)

160 min
príprava
60 min
na 160 °C

Suroviny

700 g
300 g
1 1/2 ks
1 ks
200 g
2  ks (1 do cesta, 1 na potretie)
2 ks
100 ml
500 ml
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Múky s práškom do pečiva preosiať. V mlieku rozmiešať droždie, ktoré pridáme k múke spolu s ostatnými surovinami. Miesime 30 minút a necháme 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Hmotu rozdelíme na 3 časti a spletieme do vrkoča, ktorý vložíme do pomastenej a pomúčenej formy na pásku. (Vysoká okrúhla forma podobná forme na bábovku. Ak nemáme, použijeme široký hrniec s vysokou hranou a do stredu vložíme 5-7dcl fľašu, ktorú sme omastili a omúčili.) Necháme kysnúť 1 hodinu. Pred vložením do rúry, rozšľaháme 1 žĺtok v mlieku a potrieme vrch koláča.

  3. 3

    Pečieme 1 hodinu pri 160°C.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist