Ja pečiem pre mojich chlapov veľmi rada, no nie vždy keď oni majú chuť mám práve čas, preto dosť využívam moju pomocníčku!
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 ml |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 pol.lyžicu |
|
| 150 g |
|
| 1 vrecko |
|
| 400 g |
|
| 1 vrecko |
|
| kakaová hmota: | |
| 4 pol.lyžice |
|
| 3 pol.lyžice |
|
| 2 pol.lyžice |
|
Postup
-
1
Do pekárničky si dáme postupne všetky suroviny ako sú napísané.Nech sa nám riadne zmiešajú-tak asi 10-15 minút.
- 2
My si za ten čas zmiešame rum,vodu a kakao v nádobe.Otvoríme pekáreň a na vymiešané cesto nalejeme kakaovú hmotu,premiešame špojdlou,aby hmota bola po celej bábovke nie len na jednej kope,tým vlastne ona zostane taká akoby mramorová.
- 3
Pečieme tak 1 1/2 hodiny,no pre istotu skúsime špajdlou,či už je prepečená.Možeme si zvoliť program koláč a tak len kontrolujeme našu bábovečku,aby nám náhodou sa veľmi neupiekla na tmavo,prípade ak už je vypneme pekáreň.Možno sa vám to zdá náročné pečenie no pri novej pekárni sa všeličo pritrafí a hlavne ak ju ešte nemáte dobre odskúšanú:D. A my medzi tým ako pekáreň pracuje sa venujeme našim deťom,vnúčatám, či záhradke. Prajem dobrú chuť:D.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu