Bábovka z domácej pekárne

andula1964 - fotkaandula1964, 8. apríla 2010

Ja pečiem pre mojich chlapov veľmi rada, no nie vždy keď oni majú chuť mám práve čas, preto dosť využívam moju pomocníčku!

5 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

150  ml
250  ml
1 ks
1  pol.lyžicu
150  g
1 vrecko
400  g
1 vrecko
kakaová hmota:
4  pol.lyžice
3  pol.lyžice
2  pol.lyžice




Postup

  1. 1

    Do pekárničky si dáme postupne všetky suroviny ako sú napísané.Nech sa nám riadne zmiešajú-tak asi 10-15 minút.

  2. 2

    My si za ten čas zmiešame rum,vodu a kakao v nádobe.Otvoríme pekáreň a na vymiešané cesto nalejeme kakaovú hmotu,premiešame špojdlou,aby hmota bola po celej bábovke nie len na jednej kope,tým vlastne ona zostane taká akoby mramorová.

  3. 3

    Pečieme tak 1 1/2 hodiny,no pre istotu skúsime špajdlou,či už je prepečená.Možeme si zvoliť program koláč a tak len kontrolujeme našu bábovečku,aby nám náhodou sa veľmi neupiekla na tmavo,prípade ak už je vypneme pekáreň.Možno sa vám to zdá náročné pečenie no pri novej pekárni sa všeličo pritrafí a hlavne ak ju ešte nemáte dobre odskúšanú:D. A my medzi tým ako pekáreň pracuje sa venujeme našim deťom,vnúčatám, či záhradke. Prajem dobrú chuť:D.

Diskusia k receptu

redakcia
Musíte si nainštalovať nový prehliadač, zastaralý spôsobuje, že sa suroviny pomiešajú a recept tak nedáva zmysel.
orchidea
Konečne niečo aj pre pekárničky, určite bude chutiť, vyzerá dobre, vyskúšam.
ketty3811
Práve dnes som ju robila,je vynikajúca,chutí hlavne mojmu synovi.
orchidea
Bábovka je už aj zjedená, bola ozaj dobrá aj keď ja som ju nemala tak pekne mramorovanú. Určite ju budem piecť často. Ďakujem.
domci4
no robím ju ale tá hnedá hmota mi trošku pláva po povrchu
domci4
Tak už je upečená...najprv som sa zľakla ale :) je v poriadku
frona
Tak dnes som robila túto bábovku....prvý krát som piekla v pekárničke takéto cesto....takže mám bábovku čokoládovú a nie mramorovú. Neuvedomila som si, že po zapípaní,keď sa majú pridávať ostatné suroviny, nemala som ešte dávať čokoládovú zmes.Cesto sa totiž ešte dosť dlho miesilo...aj som si poplakala,ale keď bude chutiť aj takáto čokoládová, tak už si dám druhý krát pozor. Keď ochutnáme, tak ešte pripíšem ako chutila....
frona
No tak som bola sklamaná..... asi bola chyba, že som tú tekutú zmes dala skoro do pekárničky....bábovka bola zvrchu vysušená a dnu bola mokrá. Škoda. a celá bola tmavá. Ale voňala krásne
andula1964
No to ma veľmi mrzi,že sa ti nepodarila,tú tekutú zmes si mala pridať až ked pekárnička prestane miešať a ty si ju premiešaš,len tou špajdlou,alebo paličkami na čínu,mne sa vždy podarí neviem ako je to možné,tuto babovku so robievala hlavne po operácií rúk pretože nieje nad klasickú babovku:-((((
mirko1141
Ako vidím tam nejde droždie vykysne to dobre? Ja som to skúšal bolo to nízke ale aspoň kilo to malo veľmi dobrý recept!
frona
@andula1964 až teraz som si prečítala radu,ako pridávať tekutinu do bábovky.....skúsim ešte raz. Potom sa ozvem. Ďakujem
pipnat
moja prvá bábovka z pekárne, len odporúčam (ja som však dala menej oleja - 100 ml, menej cukru 100g), mňam, pekáreň Moulinex, program 12 Koláč:)
pipnat
moja prvá bábovka z pekárne, len odporúčam (ja som však dala menej oleja - 100 ml, menej cukru 100g), mňam, pekáreň Moulinex, program 12 Koláč:)