Pohánková kaša bez cukru
Keď som po prvýkrát vyskúšala pohánkovú kašu. veľmi mi chutila. Len ma trošku odradila jej...
Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...
Špenátové halušky na 2 spôsoby
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2...
Studená jahodová polievka
V obchode som kúpila jahody. Oči sa potešili, ale chutné na jar ktovieako neboli...
Tvarohové chia nočky
Snažím minimalizovat mouku v jídlech a tak jsem uvařila do polévky tyhle lehounké nočky, velmi jemné...
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná...
Špenátové palacinky so syrovou plnkou
Do preosiatej múky v miske pridáme sódu bikarbónu, soľ, korenie a vajíčko. Namixujeme 300...
Trojfarebné makovo-malinové tortičky
Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový cukor a...
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...
Rizoto s hlivou ustricovou
Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z...
Scískance podľa babky Paulíny
Tento starodávny recept som odpozorovala od mojej babky Paulíny. V okolí Nižnej, Veľkých Kostolian a...
Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou
Na toto jedlo mám spomienky spojené s mojou babkou. Nosila nám to na rolu keď sa...
Rastlinné mlieko zo slnečnicových semienok
Kto si začne robiť domáce rastlinné mlieka, kupovať už hotové nebude :) recept som našla na...
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...
Ovocné košíčky/vegánske muffiny
Recept na mäkkučké muffinky. Muffinky sú vďačný koláčik pre každú príležitosť.
Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...
Pórová polievka
Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela....
Moja hubová polievka
Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba...
Brokolica so slovenskou omáčkou
Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj...
Šalát s grilovaným Camembertom
Dnes som mala chuť na šalát, niečo podobné som jedla v reštaurácii, tak som sa...