Grilovaná cuketa fotorecept
Foto: mitzy
Výborný letný recept :)
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na cca 5 mm kolieska, ktoré prekrojíme na polovicu. Osolíme ju a necháme vypotiť. Pripravíme si olej v dostatočne širokej miske, kde budeme cuketu chvíľu marinovať zmiešaním oleja, pretlačených strukov cesnaku, korenia so štipkou soli.
-
2
Rúru predhrejeme na 250 stupňov. Nastavíme grilovanie, poprípade grilovanie s horúcim vzduchom. Cuketu poukladáme na plech a grilujeme z jednej strany na strednej priečke rúry. Potom vyberieme plech, cuketu otočíme a grilujeme rovnako. (Ja som grilovala každú stranu cca 10 - 15 minút.)
-
3
Cuketu podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, šalátom s octovou zálievkou a jogurtovým dresingom s cesnakom, čiernym korením, soľou a nastrúhanou uhorkou.
-
4
Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu