Vegánsky strúhaný tofu koláč (trochu inak)
Foto: mrdanny
Tento recept nie je komplikovaný a výsledok stojí za to. Hodí sa nielen pre vegánov, ale aj pre ľudí s intoleranciami a alergiami na Zobraziť celý popisTento recept nie je komplikovaný a výsledok stojí za to. Hodí sa nielen pre vegánov, ale aj pre ľudí s intoleranciami a alergiami na mliečne výrobky či vajcia. Recept je modifikáciou receptu Vegánskych hodov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
350 g |
|
4 PL |
|
1 bal |
|
250 g (rastlinné maslo/margarín) |
|
|
|
2 ks |
|
4 ČL |
|
2 PL |
|
4 bal |
|
2 bal |
|
1 konzerva (voda z konzervy cíceru - aquafaba) |
|
Postup
-
1
Vo veľkej mise zmiešame 350 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 4 polievkové lyžice (PL) kakaa, 1 balenie prášku do pečiva. Pridáme zmäknutý kokosový olej (môžeme si ho nechať zmäknúť v malom hrnci). Môžeme tiež použiť rastlinné maslo/margarín. Rukami vypracujeme cesto pokým sa všetky ingrediencie nespoja do homogénnej hmoty. Cesto môžeme dať rovno na plech vyložený papierom na pečenie, kde ho ručne alebo valčekom natiahneme na plochu plechu a potrieme sladkokyslým džemom.
- 2
Rozpučíme dva zrelé banány vidličkou na kašu, pridáme 3 čajové lyžičky (ČL) citrónovej šťavy a 2 PL kokosu. V mise nastrúhame biele tofu najemno. Primiešame 180 g práškového cukru, vanilkový cukor a zmiešame aj s banánmi.
- 3
Do vyššej nádoby na šľahanie precedíme celú vodu z cícerovej konzervy (aquafabu), primiešame 1 ČL citrónovej šťavy a 1 PL práškového cukru (cca 20 g). Odporúčam šľahať elektrickým šľahačom. Postupne pridávame otáčky a šľaháme asi 10 minút do vytvorenia tuhej peny.
- 4
Rúru predhrejeme na 180 °C. Polovicu šľahačky jemne vmiešame do tofu zmesi a polovicu si necháme navrch. Tofu zmes navrstvíme na kakaové cesto a navrch rozotrieme vyšľahanú penu. Pracujeme rýchlo, lebo ak sa šľahačka zospodu začne meniť na tekutinu, treba ju znova vyšľahať.
- 5
Vložíme do rúry a pečieme asi 35 - 40 minút. Dobrú chuť :)
Tiež tofu koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu