Jahodovo-čokoládový DUO nanuk fotorecept
Foto: kapucinka
V horúcom lete nie je nič krajšie, ako sa osviežiť. Jedným skvelým osviežením je aj ľadový nanuk, v tomto prípade jemný smotanovo-krémový, rozplývajúci sa Zobraziť celý popisV horúcom lete nie je nič krajšie, ako sa osviežiť. Jedným skvelým osviežením je aj ľadový nanuk, v tomto prípade jemný smotanovo-krémový, rozplývajúci sa na jazyku. :) Chuť je jedinečná, lahodná, jednoducho výborná. Spojením jogurtu a smotany vznikne hladká konzistencia s minimálnym množstvom kryštálikov - a to netreba zmes miešať počas mrznutia - takže nanuk môžete konzumovať ako zmrzlinu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Potrebujeme formičky na nanuky. U nás má jedna formička objem asi 100 ml, trochu menej. Ak nemáte formičky, nevadí! :) zmes nechajte zmrznúť v nádobke, ale počas mrznutia miešajte, aby ste zabránili kryštálikom. Vo formičkách sa zmes nemieša. Vezmeme si jahody, každý, koľko chce, ale 4 - 5 stačí. U nás rastú na záhrade, takže podobné nanuky môžem vyrábať každý deň :D
-
2
Jahody rozmixujeme aj s trochou cukru alebo medu. Použila som cukor práškový. Potom ochutnajte, či je zmes dosť sladká. Cukor nemusíte pridať.
-
3
Vyšľaháme 100 g smotany, je to polovica téglika. Šľaháme len trochu, nie dotuha, nech je zmes polotuhá. Môžete vyšľahať všetko a vyrobiť dvojnásobnú dávku. Ja vyrábam na 4 porcie. Potom pridáme celý jogurt 145 g a znovu vyšľaháme, ale len trochu.
-
4
Zmes rozdelíme na 2 časti. 1. časť zmiešame s jahodami.
-
5
Máme hotovú prvú časť.
-
6
2. časť zmiešame s kakaom/Grankom, vanilkovým cukrom a dosladíme podľa chuti.
-
7
2. časť je hotová. Pripravíme si formičky na nanuky.
-
8
Do polovice naplníme jahodovú zmes.
-
9
2. polovica bude čokoládová zmes.
-
10
Zboku to vyzerá nejako takto. TIP: Môžete to jemne zamiešať so špáradlom, vzniknú zaujímavé tvary.
-
11
Necháme zmrznúť. Večer vyrábam nanuky a ráno sú zmrznuté.
-
12
Podávame. Zmrzlinu, ak nemáte formičky, naberáme ako zmrzlinu, príp. rozdelíme na viac častí a podávame :) s kúskami jahôd, mätou alebo aj čokoládou či keksíkmi. Nanuky sa zjedia raz-dva, nestihnete pozerať :) vďaka jogurtu sa tak netopia a vďaka smotane sú jemné a takpovediac bez kryštálikov. Jeden nanuk stojí okolo 0,50 centov, možno menej, neviem presne, ale tá chuť sa naozaj oplatí. Nezabúdajte, zmes Vám musí chutiť už pri príprave, len tak bude nanuk výborný...
-
13
Presvedčte sa aj Vy :D. Dobrú chuť!
Ďakujem za pochvalu, :-) no, kým vznikol tento recept, bolo tu veľa nepodarkov. Treba len skúšať a skúšať. Nemusí byť len jahodový. Výborný je aj broskyňový, škoricový atď... Je to len na tebe ;-)
:-D dobrú chuť prajem
Ja už som na zajtra nachystala škoricové nanuky. Potom pridám i fotku. Najlepšie sú však čokoládové.
Celé krásné, nevěděla bych, který si mám vybrat! Konzumovala bych jako vzteklá... Díky za bezva receptík! Jsi šikulka!
Ďakujem veľmi pekne :-D my máme každý deň domáce nanuky