Kakaový koláč
Kakaový koláč

Kakaový závin (bezlepkový)

mary81 - bez fotkymary81, 13. augusta 2017
Kakaový závin (bezlepkový)
Foto: mary81
20 minút
na 180 °C

Suroviny

12 g
25 g
350 ml
1 ks
33 g
132 g
30 g
63 g (kukuričný alebo tapiokový)
38 g
20 g
štipka
1/2 ČL
1/2 ČL
50 g (na spracovanie cesta/posypanie dosky)
Plnka:
60 g
60 g
2 PL
5 PL
hrsť




Postup

  1. 1

    Zmiešame teplé mlieko, droždie, vajce, cukor a roztopené maslo.

  2. 2

    Zmiešame suché ingrediencie - okrem psyllia - a pridáme mokré ingredience z bodu 1.

  3. 3

    Zmiešame mixérom a nakoniec pridáme psyllium.

  4. 4

    Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.

  5. 5

    Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik (podľa potreby pridáme tých 50 g ryžovej múky) a natrieme plnkou. Zrolujeme a prenesieme na vymastený plech. Zahneme konce. Necháme kysnúť 30 minút.

  6. 6

    Potrieme roztopeným maslom a poprepichujeme vidličkou

  7. 7

    Pečieme na 180 stupňov 20 - 25 min.

Diskusia k receptu

jozka2
Mas moj obdiv ako krasne sa ti podarilo zrolovat z bezlepkovej muky a navyse este aj cesto vyzera nadherne porovite.Urcite skusim aj s inou plnkou mam velmi rada aj s makovou
1x haji
mary81
@Jozka2 (14.8.2017 08:52)

Dakujem:) je to moje oblubene cesto, uz som z neho robila buchty,osie hniezda, moravske kolace..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia