Kakaový závin (bezlepkový)
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 12 g |
|
| 25 g |
|
| 350 ml |
|
| 1 ks |
|
| 33 g |
|
| 132 g |
|
| 30 g |
|
| 63 g (kukuričný alebo tapiokový) |
|
| 38 g |
|
| 20 g |
|
| štipka |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 50 g (na spracovanie cesta/posypanie dosky) |
|
| Plnka: | |
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 2 PL |
|
| 5 PL |
|
| hrsť |
|
Postup
-
1
Zmiešame teplé mlieko, droždie, vajce, cukor a roztopené maslo.
- 2
Zmiešame suché ingrediencie - okrem psyllia - a pridáme mokré ingredience z bodu 1.
- 3
Zmiešame mixérom a nakoniec pridáme psyllium.
- 4
Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
- 5
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik (podľa potreby pridáme tých 50 g ryžovej múky) a natrieme plnkou. Zrolujeme a prenesieme na vymastený plech. Zahneme konce. Necháme kysnúť 30 minút.
- 6
Potrieme roztopeným maslom a poprepichujeme vidličkou
- 7
Pečieme na 180 stupňov 20 - 25 min.
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Dakujem:) je to moje oblubene cesto, uz som z neho robila buchty,osie hniezda, moravske kolace..