Kakaový závin (bezlepkový)
Foto: mary81
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
12 g |
|
25 g |
|
350 ml |
|
1 ks |
|
33 g |
|
132 g |
|
30 g |
|
63 g (kukuričný alebo tapiokový) |
|
38 g |
|
20 g |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
50 g (na spracovanie cesta/posypanie dosky) |
|
Plnka: | |
60 g |
|
60 g |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Zmiešame teplé mlieko, droždie, vajce, cukor a roztopené maslo.
- 2
Zmiešame suché ingrediencie - okrem psyllia - a pridáme mokré ingredience z bodu 1.
- 3
Zmiešame mixérom a nakoniec pridáme psyllium.
- 4
Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
- 5
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik (podľa potreby pridáme tých 50 g ryžovej múky) a natrieme plnkou. Zrolujeme a prenesieme na vymastený plech. Zahneme konce. Necháme kysnúť 30 minút.
- 6
Potrieme roztopeným maslom a poprepichujeme vidličkou
- 7
Pečieme na 180 stupňov 20 - 25 min.
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem:) je to moje oblubene cesto, uz som z neho robila buchty,osie hniezda, moravske kolace..