Špaldový koláč so slivkami a tvarohom
Foto: orsi212
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
8 PL |
|
6 ks |
|
4 PL (alebo Stevion) |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
Na povrch koláča: | |
podľa potreby (vykôstkované prekrojené na polovicu) |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
cca 2 ČL |
|
Postup
-
1
6 celých vajec vyšľahať s 4 polievkovými lyžicami Xylitolu /dostať ho v zdravej výžive alebo v lekárni/, potom pridať 1 dcl oleja, 8 lyžíc špaldovej polohrubej múky a 1 prášok do pečiva.
- 2
Vyliať cesto na plech, poukladáť na povrch slivky prekrojené na polovicu, do každej slivky dať trocha tvarohu vymiešaného podľa chuti s javorovým sirupom a všetko posypeme mletou škoricou....
- 3
Pečieme pri 160 st, cca 20 minút. Po dopečení neveberáme plech z rúry, len ju otvoríme a nechamé vychladnút v nej.
Tiež Špaldový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu