Bryndzové kroketky na cibuľkovom kréme
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. augusta 2017
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Kroketky: | |
320 g |
|
1 štipka |
|
50 g |
|
2 ks |
|
100 g (vyrobená z chleba bez použitia kôrky v podobe veľkých vzdušných vločiek) |
|
(na vyprážanie) |
|
Cibuľkový krém: | |
40 g |
|
1 viazanička |
|
160 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bryndzu vymiešame a pridáme mleté biele korenie. Vytvarujeme kroketky, ktoré obalíme v trojobale. Uložíme na fóliu a necháme trochu stuhnúť v mrazničke.
- 2
Maslo roztopíme v kastróle, nakrájanú cibuľku pridáme k maslu a opražíme. Podlejeme smotanou a krátko povaríme. Dochutíme soľou a korením, rozmixujeme a precedíme.
- 3
Podľa možností pri podávaní našľaháme alebo prelejeme do šľahačkovej fľaše a naplníme klasickou šľahačkovou bombičkou. Krokety vysmažíme dozlatista a necháme vysušiť na obrúsku. Na tanier naberieme alebo nastriekame cibuľkovú penu. Na penu položíme kroketu.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu