Bryndzové cestoviny
Bryndzové cestoviny

Bryndzové kroketky na cibuľkovom kréme

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. augusta 2017
Bryndzové kroketky na cibuľkovom kréme
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kroketky:
320 g
1 štipka
50 g
2 ks
100 g (vyrobená z chleba bez použitia kôrky v podobe veľkých vzdušných vločiek)
 (na vyprážanie)
Cibuľkový krém:
40 g
1 viazanička
160 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bryndzu vymiešame a pridáme mleté biele korenie. Vytvarujeme kroketky, ktoré obalíme v trojobale. Uložíme na fóliu a necháme trochu stuhnúť v mrazničke.

  2. 2

    Maslo roztopíme v kastróle, nakrájanú cibuľku pridáme k maslu a opražíme. Podlejeme smotanou a krátko povaríme. Dochutíme soľou a korením, rozmixujeme a precedíme.

  3. 3

    Podľa možností pri podávaní našľaháme alebo prelejeme do šľahačkovej fľaše a naplníme klasickou šľahačkovou bombičkou. Krokety vysmažíme dozlatista a necháme vysušiť na obrúsku. Na tanier naberieme alebo nastriekame cibuľkovú penu. Na penu položíme kroketu.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
A neroztecu sa tie krokety pri vyprazani? Alebo len velmi mierne a kratucko prazit? Nie su potom priblede? Na obrazku to vyzera velmi pekne, laka ma to!

Pridaj komentár k receptu: