Osvedčená zálievka na hlávkový šalát

mariamkaMariamka, 107 ročná žena, 12. augusta 2017 12:31
Ďalšie jej recepty »

Na šaláte sme závislí :) Minule sa ma syn pýtal, mami, ako robíš ten šalát, jedol som u priateľky a nebol taký. Banálna záležitosť, ale možno sa to niekomu hodí.

Suroviny

2-3 veľké hlávky
6 dl
5 PL
4 rovné PL
3 KL
1-2 PL

Postup prípravy

  1. 1

    U mňa osvedčený pomer 6:5:4:3:2 t.j. voda : ocot : cukor : soľ : olej /ľahko sa to pamätá :) / v slovenskej reči 6 dl vody, 5 PL octu, 4 PL cukru, 3 KL soli, 1-2 PL olej, Rozpustíme za tepla, olej až na konci. Ak máte menej šalátu, pomery upravte.

  2. 2

    Určite nezalejte celé množstvo šalátu celým nálevom, zvädol by a bol by mdlý. Je lepšie dávkovať postupne. Umytý šalát (list po liste) natrhať rukou akurátnu dávku, poliať a prehodiť rukou. Škoda, že už je po sezóne, ukázala by som, ako to jeme :) Skrátka z veľkej misy namáčame do nálevu. Nič viac netreba :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist