
Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica...

Pilav s hroznovými listami
Ja to vlastne doma volám Sarma pilavı :-) a to preto, lebo je tam všetko to,...

Zapekaná brokolica Petra Batthyanyho
Slovenský herec opäť varí v štúdiu TV Varecha, tentokrát zapekanú brokolicu. Brokolicu vraj nemal rád,...

Hráškovo-mrkvová polievka s mrveničkou
Rychlá, jednoduchá a chutná jarná polievočka. Vždy na nej pochutíme.

Baklažánový strapec
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ...

Tortilla s baby špenátom a so syrom
Čerstvý špenát prepláchneme v studenej vode a dáme na jednu minútu do vriacej vody (stopky odstránime)...

Kuskus šalát s lososom
Dnes to je taký recept-nerecept. Skôr je to tip na rýchly zdravý obed, keď proste...

Zdravé ovocné mrazené pochúťky
Už som mala možnosť ochutnať rôzne druhy zmrzliny - a niektoré sú ozaj výborné. Ale na...

Kakaový perník bez múky
Experimenty pokračujú :) Zase bez sachrošov, žiadna múka, kopa bielkovín a zdravých tukov. Jediná...

Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...

Semienkový „chlebíček“
Skúšam, skúšaš, skúšame :) kuchyňa mi robí v poslednej dobe neskutočnú radosť - možno preto...

Tajomstvo improvizácie
Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie

Cícerové krokety v sezame so zeleninovými paličkami
Cícerové krokety: Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom. Cibuľu a cesnak...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Avokádové „brownies“
Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku...

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou
Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...

Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....

Ruské syrníky s malinovým coulis
Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne...

Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...

Žeruchová nátierka
Z tohto receptíku sme mali dvojitú radosť. Podarilo sa nám vypestovať si na okne žeruchu a...

Kváskové bezlepkové bagetky
Piekla som už kváskový chlebík a tak som vyskúšala aj bagetky. Sú výborné...

Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...

Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...

Zdravšia veľkonočná baba bezlepková
Každý rok na Veľkú noc robíme babu, teraz som sa rozhodla urobiť zdravšiu verziu a kedže...