Svieži tvarohový pohár s ovocím
Svieži tvarohový pohár ideálny na horúce leto, detskú oslavu, večerné mlsanie ;) Najskôr som použila namiesto jemného tvarohu mascarpone, tiež výborná chuť - krémovejšia, no s tvarohom je ľahší a osviežujúci. Odporúčam obe verzie. Recept nie je náročný na čas, ani množstvo ingrediencií a predsa je vynikajúci!
porcie
príprava
Suroviny
250 g |
|
145 g |
|
2 PL |
|
|
|
12 ks (alebo ovsené sušienky) |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme tvarohový krém. Tvaroh, jogurt, med a kvapku vanilkovej esencie (alebo iny variant, ideal z ozajstnej vanilky) zmiešame spolu.
- 2
Nalámeme si keksíky, BeBe sa dosť drobia, tak nemusia byť na prach. Osvedčili sa mi väčšie kúsky.
- 3
Umyjeme čučoriedky a maliny. Môžu byť aj jahody prípadne iné drobné ovocie :)
- 4
Plníme poháre vrstvami. Na spodok nasypeme vrstvu keksíkov tak aby pokryli dno (alebo podľa chuti), ďalej ovocie, potom tvarohový krém. Pokračujeme znovu keksíkovou vrstvou, ovocím, tvarohom.
- 5
Na vrchnú vrstvu som dala jeden BeBe keks a čerešne. V mascarpone verzii som posypala vrch kakaom.
- 6
Poháre necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny.
Tiež tvarohový dezert:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu