Parené buchty
Parené buchty

Makové buchty na pare fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 16. októbra 2020
Makové buchty na pare (fotorecept)
Foto: olinecka

Nadýchane cesto plné maku pre tých, ktorí ho majú radi. Potešia malých aj veľkých.

45-50 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
1 kocka (čerstvé)
200 ml vlažné
100 ml
2 PL
1-2 ČL
3 PL čerstvé rozpustené
2 ks
Okrem toho:
podľa potreby (mletý)
 rozpustené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru a 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme zvyšný cukor, soľ, kvások, minerálnu vodu, vajíčka a rozpustené maslo.

    Makové buchty na pare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.

    Makové buchty na pare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, pomocou pohára vykrojíme kolieska do stredu dáme makovú plnku - mletý mak zmiešame s lekvárom podľa potreby.

    Makové buchty na pare (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené buchty paríme na pare 8 - 10 minút podľa veľkosti. Pred podávaním polejeme rozpusteným maslom, alebo rôzne, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.

    Makové buchty na pare (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z druhej polovice cesta upečený makový pudingový závin.

    Makové buchty na pare (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové makové, pudingové záviny. Dobrú chuť.

    Makové buchty na pare (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu