Makové buchty na pare fotorecept
Foto: olinecka
Nadýchane cesto plné maku pre tých, ktorí ho majú radi. Potešia malých aj veľkých.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
300 g |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
200 ml vlažné |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1-2 ČL |
|
3 PL čerstvé rozpustené |
|
2 ks |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby (mletý) |
|
|
|
rozpustené |
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru a 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme zvyšný cukor, soľ, kvások, minerálnu vodu, vajíčka a rozpustené maslo.
-
2
Vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, pomocou pohára vykrojíme kolieska do stredu dáme makovú plnku - mletý mak zmiešame s lekvárom podľa potreby.
-
4
Pripravené buchty paríme na pare 8 - 10 minút podľa veľkosti. Pred podávaním polejeme rozpusteným maslom, alebo rôzne, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.
-
5
Z druhej polovice cesta upečený makový pudingový závin.
-
6
Hotové makové, pudingové záviny. Dobrú chuť.
precitaj si bod 4 a pak mluv
Ďakujem za komentár aj postreh stal sa omyl, preklep. Pohodový dník.