Pizza koláče
Pizza koláče

Smotanové trojuholníky bez kysnutia fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. októbra 2020
Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept)
Foto: olinecka

Na dnešný deň výborná pochúťka, ktorá je vhodná na raňajky, desiatu, olovrant alebo deťom do školy. Bez námahy zvládne aj začiatočník.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
170 g rozpustené
300 ml (12 %)
1 bal.
1/2 bal.
1 PL
2 ČL (alebo podľa chuti)
Plnka:
podľa potreby (na potretie cesta)
podľa chuti
250-300 g
250-300 g (plátky)
 na potretie cesta (alebo rozpustené maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, prášok do pečiva a sypké suroviny premiešame. Následne pridáme rozpustené maslo a smotanu.

    Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto.

    Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve polovice. Kečup ochutíme pizza korením, pripravíme šunku, syr.

    Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, spodnú časť cesta potrieme kečupom zmiešaným s pizza korením a rozložíme šunku a syr.

    Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zrolujeme a nakrájame na trojuholníky.

    Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alebo na širšie rolky, ktoré pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom alebo olejom a posypeme slnečnicovými semienkami (nemusia byť).

    Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme na plech vymastený maslom. Trojuholníky pred pečením tiež potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Dobrú chuť.

    Smotanové trojuholníky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Desiata, Olovrant, Slané chuťovky, Pečené, Zdravie a diéty

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre