Smotanové trojuholníky bez kysnutia fotorecept
Foto: olinecka
Na dnešný deň výborná pochúťka, ktorá je vhodná na raňajky, desiatu, olovrant alebo deťom do školy. Bez námahy zvládne aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
300 g |
|
170 g rozpustené |
|
300 ml (12 %) |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
2 ČL (alebo podľa chuti) |
|
Plnka: | |
podľa potreby (na potretie cesta) |
|
podľa chuti |
|
250-300 g |
|
250-300 g (plátky) |
|
na potretie cesta (alebo rozpustené maslo) |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, prášok do pečiva a sypké suroviny premiešame. Následne pridáme rozpustené maslo a smotanu.
-
2
Vypracujeme hladké cesto.
-
3
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve polovice. Kečup ochutíme pizza korením, pripravíme šunku, syr.
-
4
Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, spodnú časť cesta potrieme kečupom zmiešaným s pizza korením a rozložíme šunku a syr.
-
5
Zrolujeme a nakrájame na trojuholníky.
-
6
Alebo na širšie rolky, ktoré pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom alebo olejom a posypeme slnečnicovými semienkami (nemusia byť).
-
7
Preložíme na plech vymastený maslom. Trojuholníky pred pečením tiež potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom alebo olejom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu