Mrkvová roláda
Mrkvová roláda

Mrkvovo-syrová roláda fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 18. júla 2021
Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept)
Foto: elisticka

Tento recept sa mi zapáčil na internete, tak som ho vyskúšala a trocha zmenila. Prikladám sem, ak by chcel niekto upiecť...

20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g nastrúhaná
5 ks
1 KL
20 g
40 g (pre bezlepkáčov Cake MIX)
Plnka:
200 g
50 g nasekaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odvážime a nastrúhame mrkvu.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Roztopíme maslo a pridáme mrkvu.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podusíme asi 20 minút, sem tam pomiešame.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutej podusenej mrkvy pridáme žĺtky

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a múku

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov s pridaním soli.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme pri 180 °C (piekla som s ventilátorom) asi 20 minút a necháme vychladnúť.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Medzitým si vymiešame syr s nasekaným kôprom.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnuté cesto preklopíme na potravinovú fóliu a stiahneme papier.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Natrieme plnku...

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a pomocou fólie zrolujeme.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Roládu dáme na 60 minút do chladničky.

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Nakrájame...

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dobrú chuť

    Mrkvovo-syrová roláda (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

motyka
Ja som ju skoro prehliadla lebo mi znova "blbne" PC, Výborná aj ako doplnenie studených mís. Ozdobí. Určite vyskúšam a chválim výborný nápad.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@motyka (22.7.2021 20:10)
Ja som podla obrazku myslel, ze ZA-SE(!) nejaka sladka vec. A take ja neviem a malokedy aj jem. Ale toto... vyzera velmi dobre. Mrkva je u nas oblubena zelenina.

motyka
@plk - určite je to zaujímavé. Aspoň pre mňa. Studená kuchyňa je moja srdcovka. Najbližšie určite vyskúšam a dáv vedieť. Ja ale uvažujem aj o variabilnosti plnky so šunkou, balkánskym syrom, nejakou inou zeleninou, či bylinkami. Dám vedieť....
používateľ nemá avatar
plk
plk
No... skusal som v nedelu rano. Cesto sa mi sice trochu prilepilo a este som ho aj natrhol (ale "stratilo" sa to pri rolovani) - pecenie nie je moja silna stranka. A miesto taveneho syra som dal zmes - maslo+nastruhana niva+taveny syr.
používateľ nemá avatar
plk
plk
A to najdolezitejsie som nenapisal - fakt dobry recept, elisticka. Aj pre amaterov v peceni ako som ja.
frezia
Paci sa mi tvoj recept. Cesto urobim podla teba, potriem ho syrom bez kopru, na syr dam vela na olivovom oleji zlahka poduseneho spenatu ochuteneho cesnakom a zaviniem. Uz sa tesim na tu dobrotu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha