Bezlepkové stočené pudingáče fotorecept
Foto: elisticka
Stočené pudingáče sú výborné a vyzerajú veľmi pekne, sú vhodné na každú oslavu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
350 g (Bakery mix ) |
|
250 ml |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
80 g |
|
20 g čerstvé (Vivo) |
|
Plnka: | |
1 bal. (Liana) |
|
750 ml |
|
180 g |
|
6 PL |
|
3 bal. |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a 1 PL cukru urobíme kvások. Do robota dáme múku, olej, žĺtky a nakoniec kvások. Vymiešame (asi 10 minút) na hladké cesto, ktoré preložíme do misky "kysky".
-
2
Necháme kysnúť 60 minút.
-
3
Kým cesto kysne, uvaríme si puding z mlieka, práškového a vanilkového cukru a pudingového prášku.
-
4
Puding dáme vychladnúť.
-
5
Maslo rozšľaháme a pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding.
-
6
Vykysnuté cesto preložíme na dosku, spracujeme, aby sa dalo dobre tvarovať.
-
7
Cesto rozdelíme na 16 dielov.
-
8
Každý diel vyšúľame na dĺžku 20 cm.
-
9
Šúľok preložíme na polovicu...
-
10
...a stočíme, konce zahneme dole.
-
11
Uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom.
-
12
10 minut necháme podkysnúť a dáme piecť na 200 °C asi 15 minút.
-
13
Upečené necháme vychladnúť a prekrojíme.
-
14
Do sáčku s ozdobným špicom dáme plnku a nastriekame na spodnú polovicu koláča a zakryjeme druhou, vrchnou, polovicou. Naplnené koláče dáme schladiť.
-
15
Nakoniec pocukrujeme a môžeme si pochutiť :-)
hahaha mas pravdu aj tak sa da spapat tu dobrotu :-)