Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Bezlepkové stočené pudingáče fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 9. októbra 2020
Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept)
Foto: elisticka

Stočené pudingáče sú výborné a vyzerajú veľmi pekne, sú vhodné na každú oslavu.

16
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g (Bakery mix )
250 ml
200 ml
3 ks
80 g
20 g čerstvé (Vivo)
Plnka:
1 bal. (Liana)
750 ml
180 g
6 PL
3 bal.
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a 1 PL cukru urobíme kvások. Do robota dáme múku, olej, žĺtky a nakoniec kvások. Vymiešame (asi 10 minút) na hladké cesto, ktoré preložíme do misky "kysky".

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme kysnúť 60 minút.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto kysne, uvaríme si puding z mlieka, práškového a vanilkového cukru a pudingového prášku.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Puding dáme vychladnúť.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo rozšľaháme a pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto preložíme na dosku, spracujeme, aby sa dalo dobre tvarovať.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto rozdelíme na 16 dielov.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Každý diel vyšúľame na dĺžku 20 cm.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Šúľok preložíme na polovicu...

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a stočíme, konce zahneme dole.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    10 minut necháme podkysnúť a dáme piecť na 200 °C asi 15 minút.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečené necháme vychladnúť a prekrojíme.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Do sáčku s ozdobným špicom dáme plnku a nastriekame na spodnú polovicu koláča a zakryjeme druhou, vrchnou, polovicou. Naplnené koláče dáme schladiť.

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Nakoniec pocukrujeme a môžeme si pochutiť :-)

    Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

haji
Další povedený receptík z tvé dílny, opět smekám před bezlepkovým těstem, vyšlo! Nejchutnější je bod 14 - tam bych už nic nepřiklápěla. Jedla bych prva suchú polovicu a pak krémovú - krásně nazdobenú. Hmm