Pečená plnená cuketa
Pečená plnená cuketa

Pečené cukety plnené quinoa rizotom

blissofplants - fotkablissofplants, 9. septembra 2020
2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 PL
1/2 ks (nakrájaná nadrobno)
2 strúčiky
1 ks
1/2 ks (nakrájaná nadrobno)
hrsť
100 g
2-4 ks
 čerstvá
 (nemusí byť)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Medzitým si zohrejeme rúru na 190 °C. Umyté cukety pozdĺžne prekrojíme a vnútro vydlabeme.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler. Pridáme šampiňóny, paradajky, vydlabané vnútro cukety, ochutíme, zalejeme trochou vody a spolu podusíme domäkka. Vmiešame uvarenú quinou.

  3. 3

    Cukety poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Pečieme 5 minút z oboch strán.

  4. 4

    Cukety naplníme quinoovým rizotom a ešte zhruba 10 dopečieme. Posypeme čerstvou bazalkou, jarnou cibuľkou a hroznom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia