Pečené cukety plnené quinoa rizotom
Foto: blissofplants
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 ks (nakrájaná nadrobno) |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1/2 ks (nakrájaná nadrobno) |
|
hrsť |
|
100 g |
|
2-4 ks |
|
čerstvá |
|
(nemusí byť) |
|
(nemusí byť) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Medzitým si zohrejeme rúru na 190 °C. Umyté cukety pozdĺžne prekrojíme a vnútro vydlabeme.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler. Pridáme šampiňóny, paradajky, vydlabané vnútro cukety, ochutíme, zalejeme trochou vody a spolu podusíme domäkka. Vmiešame uvarenú quinou.
- 3
Cukety poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Pečieme 5 minút z oboch strán.
- 4
Cukety naplníme quinoovým rizotom a ešte zhruba 10 dopečieme. Posypeme čerstvou bazalkou, jarnou cibuľkou a hroznom.
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem pekne
Dakujem!!