Lístkové krémové rezy s karamelizovanými jablkami fotorecept
Foto: olinecka
Tieto rezy poznáme s marhuľami alebo broskyňami. Ja som piekla s karamelizovanymi jablkami. Je čas jabĺk, takže určite, vyskúšajte túto krémovú dobrotu s jablkami. Zobraziť celý popisTieto rezy poznáme s marhuľami alebo broskyňami. Ja som piekla s karamelizovanymi jablkami. Je čas jabĺk, takže určite, vyskúšajte túto krémovú dobrotu s jablkami.
príprava
na 230 °C
Suroviny
1 bal. rozmrazené (množstvo na 2 pláty) |
|
1/2 bal. (podľa potreby) |
|
Pudingová plnka: | |
1100 ml |
|
4-5 PL |
|
3 bal. |
|
Jablková plnka: | |
5 ks väčšie |
|
3 PL |
|
1 PL čerstvé |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na plnky + lístkové cesto a piškóty.
-
2
Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky. V hrnci skaramelizujeme cukor, pridáme 1 PL masla. Vsypeme jablká a dusíme do polomäkka 5-7 minút. Odstavíme, necháme vychladnúť. Polovicu cesta rozvaľkáme na tenko, pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm).
-
3
Na cesto poukladáme piškóty plochou stranou nadol.
-
4
V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding, ktorý občasným premiešaním necháme trocha vychladnúť. Puding opatrne rozotrieme na poukladané piškóty, jablkovú plnku rozložíme na pudingovú plnku, zľahka pritlačíme.
-
5
Navrch položíme vyvaľkanú druhú polovicu cesta, ktoré popicháme, aby sa cesto počas pečenia nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 230 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť. Vychladnutý zákusok posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.