
Paradajky so šampiňónmi v cukete
Ďalší chutný a zdravý recept z cukety, ktorý splní všetky gastronomické kritériá na lahodnú chuť, ...

Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky
Už dávno som nepridala žiadny turecký recept. Dokonca som zistila, že na Vareche tieto moje obľúbené pampúšiky ani medzi receptami nemám. Takže to musím rýchlo napraviť....

Krehké slané trvanlivé pečivo
Rýchle a jednoduché pečivko, ktoré čím dlhšie stojí, tým je lepšie a chutnejšie :-) Je...

Esquites
Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne....

Chlebová pizza
Chuťovo vynikajúca a pritom nenáročná alternatíva pizze, ktorou určite očaríte priateľov alebo si ju môžete dopriať...

Vegánska kukuričná placka s hummusom
Tento vrap som si spravil doma, keď som si spomenul na jednu vegánsku reštauráciu, kde podobný wrap robia a povedal som si, že si spravím vlastnú verziu....

Caprese zabalené v cukete
Mozzarella, paradajky a bazalka, sú základom šalátu Caprese. Teraz sme však nimi naplnili košíčky...

Bezlepkové cesnakové trojhranky
Kvások pripravíme z droždia, mlieka a cukru. Necháme nakvasiť na teplom mieste cca 10 minút....

Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....

Slané cuketové košíčky
Ak vám chutia slané pochúťky, tak vyskúšajte určite túto rýchlu slanú dobrotu. Určite si vás...

Kuracia torta
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek. Pridáme cukor, soľ, korenie, vermút...

Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Toto voňavé jedlo vyskúša pripraviť každý kuchár, ktorý sa nebojí netradičného receptu z kyslej kapusty...

Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...

Nátierka z choriza
Rýchla nátierka zo štyroch ingrediencií dodá energiu malým aj veľkým. Môžete ju ponúknuť návšteve a je...

Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.

Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu...

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou
Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni,...

Křupavé parmazánové tyčinky
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, nastrouhaný parmazán, kysanou smetanu a nakrájené...

Chipsy s jogurtovým dipom
Tento recept je ideálny k večernému relaxu pri sledovaní futbalu, hokeja alebo dobrého filmu. Stačí...

Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....

Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom

Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...

Pizzové slimáky
Príde k Vám návšteva a vy neviete čo im ponúknete? Pizzové slimáky sú tou správnou voľbou :)...

Sýrové bochánky s uzeninou
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek kam vsypeme droždí, zalijeme...

Syrová nátierka s pivom
Kto z vás si natieral pivo na chlebík? Vyskúšajte nátierku z ovčieho syra s pivom.

Rýchly voňavý bylinkový posúch
Rýchly, jednoduchý posúch, ktorý zvládne aj začiatočník :-) Bez kysnutia, bez vaľkania a predsa s droždím....

Slivkový kečup k mäsu a syru
Slivky odkôstkujeme, nakrájame na kúsky a zalejeme 100 ml vody a jablčným octom.