Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče fotorecept
Foto: sonulienka
V tomto žiaľ našom čase, keď človek chodí minimum alebo v našom prípade vôbec do obchodu. Deti nám nosia nákup, musíme vymýšľať a variť Zobraziť celý popisV tomto žiaľ našom čase, keď človek chodí minimum alebo v našom prípade vôbec do obchodu. Deti nám nosia nákup, musíme vymýšľať a variť aj takéto niečo, ale verte je to výborné.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Urobíme si kvások - vlažné mlieko, cukor a droždie zmiešame a necháme vzísť. Preosejeme múku, pridáme soľ a dobre premiešame. Keď máme kvások, pridáme k múke vlažnú vodu, rozpustené maslo, olej a kvások. Cesto dobre vypracujeme rukami tak, aby sa spojilo. Tentokrát som nerobila strojom. Tu je cesto vypracované a preložíme si ho na pracovnú dosku.
-
3
Urobíme valček, z ktorého krájame asi 1 1/2 - 2 cm hrubé kúsky.
-
4
Z tých si vypracujeme guľky.
-
5
Guľky preložíme na plech a pohárom stlačíme v strede - tam potom dáme náplň akú chceme. Tieto tu sú krevetové. Pečieme na 180-200 °C dozlatista približne 10 minút.
-
6
Syr som dala až na upečené minipizze, pekne sa rozpustil. Tu sú už upečené a posypané syrom.
Srdečne ďakujem a pozdravujem.