Foto: svetlusb
Každý rok chodíme s manželom na medvedí cesnak, z ktorého robím rôzne recepty, pestá či tinktúry.
na 200 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme pol lyžičky kryštálového cukru a rozmrvené droždie. Necháme vzísť kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknutú Heru a tvaroh. V kyslej smotane vymiešame vajce.
- 2
Do múky pridáme kvások, kyslú smotanu, soľ. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme postáť cca 1 hodinu.
- 3
Cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca hrúbku 2 cm, posypeme nasekaným medvedím cesnakom (podľa chuti), cesto preložíme na tretinu a následne na polovicu. Necháme postáť cca 10 minút, znovu vyvaľkáme a znovu posypeme medvedím cesnakom a preložíme. Počkáme 10 minút a znovu vyvaľkáme, preložíme. Poslednýkrát vyvaľkáme na hrúbku cca 2 cm a vykrajujeme kolieska, poprípade krájame kocky, každý podľa svojej chuti.
- 4
Vykrojené pagáčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme čímkoľvek podľa chuti. Tentokrát som dala sezam, ale väčšinou máme radšej rascu ;)
- 5
Pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Garantujem, že zmiznú okamžite! Dobrú chuť.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem vám velmi pekne, stale sa len ucim, s kysnutym cestom sa velmi nekamaratim :D ale snad casom to bude lepsie :D