Pagáčiky s medvedím cesnakom

svetlusb - fotkasvetlusb, 31. marca 2020
Pagáčiky s medvedím cesnakom
Foto: svetlusb

Každý rok chodíme s manželom na medvedí cesnak, z ktorého robím rôzne recepty, pestá či tinktúry.

15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
42 g
1/2 KL
150 g
1 ks
250 g
250 g
4 KL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme pol lyžičky kryštálového cukru a rozmrvené droždie. Necháme vzísť kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknutú Heru a tvaroh. V kyslej smotane vymiešame vajce.

  2. 2

    Do múky pridáme kvások, kyslú smotanu, soľ. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme postáť cca 1 hodinu.

  3. 3

    Cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca hrúbku 2 cm, posypeme nasekaným medvedím cesnakom (podľa chuti), cesto preložíme na tretinu a následne na polovicu. Necháme postáť cca 10 minút, znovu vyvaľkáme a znovu posypeme medvedím cesnakom a preložíme. Počkáme 10 minút a znovu vyvaľkáme, preložíme. Poslednýkrát vyvaľkáme na hrúbku cca 2 cm a vykrajujeme kolieska, poprípade krájame kocky, každý podľa svojej chuti.

  4. 4

    Vykrojené pagáčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme čímkoľvek podľa chuti. Tentokrát som dala sezam, ale väčšinou máme radšej rascu ;)

  5. 5

    Pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Garantujem, že zmiznú okamžite! Dobrú chuť.

    Pagáčiky s medvedím cesnakom  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Má poklona, kouzelné pagáčiky na fotkách nemajú chybu. Toto sa musí umět!
@haji (1.4.2020 16:41)

Dakujem vám velmi pekne, stale sa len ucim, s kysnutym cestom sa velmi nekamaratim :D ale snad casom to bude lepsie :D
1x haji
Pekný deň, krásny recept určite chutný a dokonca aj zdravý. Už sa teším ako ho vyskúšam.