Bezlepkové pizzové posúchy
Foto: potravinarskavyrobaliana
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 KL |
|
1/2 kocky |
|
300 g (bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou) |
|
200 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo) |
|
1 KL |
|
430 ml |
|
1 PL |
|
Na obloženie: | |
200 ml |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
|
|
Na podsypanie: | |
|
Postup
-
1
Zo 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme ho cca 10 minút postáť na teplom mieste. Do kuchynského robota vysypeme Bread mix dark, Bread mix white, soľ, 330 ml vody, kvások z droždia a miesime pokiaľ sa suroviny nespoja do pevného cesta. Neskôr pridáme olej a premiesime. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť.
- 2
Pasírované paradajky premiešame s olejom, korením na pizzu a cesnakom. Ostatné suroviny nakrájame.
- 3
Vykysnuté cesto preložíme na dosku pomúčenú ryžovou múkou a premiesime. Rozdelíme na 6-10 častí, podľa toho aké veľké chceme posúchy.
- 4
Každú časť vyvaľkáme na cca 0,5-0,7 cm hrubú placku. Placky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každú placku natrieme pripravenú paradajkovú zmes, poukladáme šunku, slaninu, posypeme syrom a oreganom. Necháme podkysnúť 15 minút
- 5
V rozohriatej rúre pečieme pri 200 °C 20-25 minút.
Tiež bezlepková pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu