Bezlepková pizza
Bezlepková pizza

Bezlepkové pizzové posúchy

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 6. apríla 2020. Komerčný recept.
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 KL
1/2 kocky
300 g (bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou)
200 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo)
1 KL
430 ml
1 PL
Na obloženie:
200 ml
2 PL
2 KL
1/2 KL
150 g
150 g
100 g
Na podsypanie:




Postup

  1. 1

    Zo 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme ho cca 10 minút postáť na teplom mieste. Do kuchynského robota vysypeme Bread mix dark, Bread mix white, soľ, 330 ml vody, kvások z droždia a miesime pokiaľ sa suroviny nespoja do pevného cesta. Neskôr pridáme olej a premiesime. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť.

  2. 2

    Pasírované paradajky premiešame s olejom, korením na pizzu a cesnakom. Ostatné suroviny nakrájame.

  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na dosku pomúčenú ryžovou múkou a premiesime. Rozdelíme na 6-10 častí, podľa toho aké veľké chceme posúchy.

  4. 4

    Každú časť vyvaľkáme na cca 0,5-0,7 cm hrubú placku. Placky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každú placku natrieme pripravenú paradajkovú zmes, poukladáme šunku, slaninu, posypeme syrom a oreganom. Necháme podkysnúť 15 minút

  5. 5

    V rozohriatej rúre pečieme pri 200 °C 20-25 minút.

Diskusia k receptu