Bezlepkové pizzové posúchy
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 kocky | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g (bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 430 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na obloženie: | |
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na podsypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zo 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme ho cca 10 minút postáť na teplom mieste. Do kuchynského robota vysypeme Bread mix dark, Bread mix white, soľ, 330 ml vody, kvások z droždia a miesime pokiaľ sa suroviny nespoja do pevného cesta. Neskôr pridáme olej a premiesime. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť.
- 2
 Pasírované paradajky premiešame s olejom, korením na pizzu a cesnakom. Ostatné suroviny nakrájame.
- 3
 Vykysnuté cesto preložíme na dosku pomúčenú ryžovou múkou a premiesime. Rozdelíme na 6-10 častí, podľa toho aké veľké chceme posúchy.
- 4
 Každú časť vyvaľkáme na cca 0,5-0,7 cm hrubú placku. Placky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každú placku natrieme pripravenú paradajkovú zmes, poukladáme šunku, slaninu, posypeme syrom a oreganom. Necháme podkysnúť 15 minút
- 5
 V rozohriatej rúre pečieme pri 200 °C 20-25 minút.
Tiež bezlepková pizza:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu