Syrové pagáče
Syrové pagáče

Pagáčiky z Búču

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 20. apríla 2020

Fantastické pagáčiky od mojej novej kolegyne :-)

80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
4 bal.
400 g
1 PL
300 g strúhaný
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z múky, 3 ks Hery, smotany, syra a soli vymiesime husté cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a natrieme štvrtou Herou. Cesto preložíme ako obálku, necháme 20 minút postáť a toto zopakujeme ešte 2x.

  3. 3

    Rúru si dáme vyhriať na 200 °C. Z cesta vykrojíme pagáčiky, ktoré poukladáme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.

Diskusia k receptu

angie333
Pagáčiky na fotke vyzerajú prudko jedlé, v recepte sa mi nezdá primerané množstvo tuku 4x250g Hera je podľa môjho názoru veľmi veľa - pomer múky a tuku 1:1, pričom do cesta sa dáva aj smotana. Vyskúšam s malou obmenou recept použijem jednu Heru /250g/na uvedené množstvo surovín.
zinnajdha
odkiaľže sú? z Búču ? Kde sa to miesto nachádza ? Pri Sabinove je lyžiarske stredisko Búče...
Páčia sa mi tieto pagáčiky.
slnecnicovka
@zahra aj sú fantastické... @polygon , @drajan , @angie333 - aj mne sa zdalo, že štyri Hery je veľa ale skúsila som lebo som bola zvedavá , čo je to za Herový zázrak :-) a pagáčiky boli fantastické ešte aj o dva dni...
Kolegyňa spomínala, že recept je z Maďarska len sa mi nezdalo to slovenské ,,z Búču". Pravdepodobne si názov niekto poslovenčil.... A určite odporúčam vyskúšať :-)
zinnajdha
viem čo je to búcsú (trochu viem maďarsky). Len som bola zvedavá na názov "..z Búču..."
zinnajdha
treba vyskúšať, aj mastné treba jesť, aby sa lepšie šmýkalo potom von...
marienka44
Tá štvrtá Hera sa natrie naraz a potom už len prekladá? Tak som to porozumela.
kuko95
Tvoja nová kolegyňa ta chce zrejme zabiť.kilo hery dúfam že ste prežili
1x zolik
marfra
Vyzerajú výborne. Robievam podobné,1kg múky,4 Hery, 2 smotany-sú výborné voláme ich" masné" a všetkým chutia.
marfra
Ja neprekladám ,len zamiesim,24 hod chladničke a robím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia