Pagáčiky z Búču
Foto: slnecnicovka
Fantastické pagáčiky od mojej novej kolegyne :-)
80 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z múky, 3 ks Hery, smotany, syra a soli vymiesime husté cesto.
- 2
Cesto rozvaľkáme a natrieme štvrtou Herou. Cesto preložíme ako obálku, necháme 20 minút postáť a toto zopakujeme ešte 2x.
- 3
Rúru si dáme vyhriať na 200 °C. Z cesta vykrojíme pagáčiky, ktoré poukladáme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.
Tiež syrové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páčia sa mi tieto pagáčiky.
Búču správne napísané búcsú je to maďarské slovo a znamená odpust, hody.
Presne, samy tuk
Kolegyňa spomínala, že recept je z Maďarska len sa mi nezdalo to slovenské ,,z Búču". Pravdepodobne si názov niekto poslovenčil.... A určite odporúčam vyskúšať :-)
A este k tomu aky tuk, hotove orgie.