Foto: kucharka
Na posedenie so známymi, večer k telke, k poháru vína alebo piva...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do hrnčeka s vlažným mliekom a trochou vlažnej vody dáme napučať droždie. Potom zmiešame s ostatnými surovinami. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste minimálne hodinu.
- 2
Vykysnuté cesto položíme na pracovnú dosku, ak treba podsypeme múkou. Rozdelíme ho na osem častí a rukami “vyšúľame” dlhé štangle. Štangle dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 10 minút. Zvolíme, ak sa nám rúra dovoľuje, program “pizza” , spodný ohrev.
- 3
Väčšinou používam obyčajnú hladkú múku, ale už som robila aj s chlebovou, aj s 00 a vždy to bolo dobré. Dúfam, že ak skúsite, bude chutiť.
- 4
Podávame s obľúbeným dipom. U nás je to z kyslej smotany, so soľou, čiernym korením, červenou mletou paprikou a rozpučeným cesnakom.
Tiež štangle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Príjemný zvyšok víkendu prajem.
Až teraz som zbadala tvoj komentár. Som rada, že si štangle vyskúšala a že chutili. A že si si poradila s riedkym cestom :-)