Bezlepkové syrové rožteky
Foto: 29angella29
Parádne syrové
bezlepkové rožky ktoré sa mi
hneď na prvýkrát vydarili a sú
úžasne na prvý pohľad.
Zdroj: Pôvodný recept, podľa ktorého som piekla
príprava
na 180 °C
Suroviny
240 g (Bakery mix Liana) |
|
250 g (alebo maslo) |
|
2 ks |
|
20 g |
|
100 ml |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
100 g nastrúhaný |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
nastrúhaný |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme kvások a to tak, že do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, môžeme troška premiešať lyžičkou a necháme kvasiť pri izbovej teplote (čiže tam kde je teplo).
- 2
Zatiaľ čo sa robí kvások , nachystáme si misu, v ktorej budeme miešať cesto či už ručne alebo hnetacím hákom.
- 3
Do nachystanej misy dáme bezlepkovú múčnu zmes, Heru alebo maslo, celé vajíčka, soľ, nastrúhaný syr a vzídený kvások.
- 4
Cesto dobre spracujeme. Ja som ho najskôr vymiesila hnetacím hákom a potom rukou. Misu s cestom zakryjeme utierkou a necháme ho 10 minút vykysnúť pri izbovej teplote čiže v teple.
- 5
Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 častí a každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3 mm do tvaru kruhu.
- 6
Kruh z cesta rozdelíme radielkom na 8 častí a od vonkajšieho okraja ich stáčame smerom ku stredu do tvaru rožteka tak, aby konček (špic) cesta zostal na spodu rožteka. Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- 7
Rožteky necháme ešte 10 minút podkysnúť a potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme nastrúhaným syrom a osolíme.
- 8
Pečieme na 180 °C cca 20 minút.
Tiež syrové rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu