Foto: maryama
Tento recept na langoše je super v tom, že vždy si môžete pripraviť čerstvé. Cesto vydrží v chladničke pár dní. V pôvodnom recepte od Zobraziť celý popisTento recept na langoše je super v tom, že vždy si môžete pripraviť čerstvé. Cesto vydrží v chladničke pár dní. V pôvodnom recepte od maminky je kyslá smotana, ale vyšli výborné aj z bieleho jogurtu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Ako prvé si zarobíme kvások. Do misky rozdrobíme droždie, pridáme trošku kryštálového cukru, vlažnú vodu a zmes zasypeme troškou hladkej múky. Prikryjeme utierkou a necháme chvíľu odpočívať, kým vzíde kvások.
- 2
Do väčšej misky dáme múku a soľ. Pridáme kvások a kyslú smotanu. Zamiesime vláčne cesto. Misku s cestom zakryjeme fóliou a necháme kysnúť v chladničke minimálne 1 hodinu.
- 3
Keď je cesto vykysnuté, môžeme sa pustiť do vyprážania. Do panvice dáme olej, približne centimeter vysokú vrstvu a rozohrejeme. Ruky si poriadne naolejujeme a odštipneme z cesta menší bochníček, z ktorého olejovými rukami ľahko vytvarujeme langoš. Vypražíme v oleji z oboch strán.
- 4
Vrch langoša môžeme potrieť roztlačeným cesnakom zmiešaným s olejom a dať prílohy podľa chuti.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu